Welkom bij buurtteam Binnenstad

Het Buurtteam Binnenstad is er voor iedereen die woont in Wijk C, Breedstraat, Plompetorengracht en omgeving, Nobelstraat, Neude, Mariaplaats en omgeving, Lange Elisabethstraat, Domplein, Janskerkhof, Hoog Catharijne, Jaarbeurs, Springweg en omgeving, Geertebuurt, Lange Nieuwstraat en omgeving, Bleekstraat en omgeving en Hoogh Boulandt. Van jong tot oud.

U kunt bij ons terecht met uw vragen, zorgen of met ideeën. Wij hebben geen pasklare antwoorden maar bieden maatwerk zodat u zelf weer verder kunt. Onze hulp is kosteloos.

Bellen voor informatie, overleg of binnen lopen tijdens ons inloop spreekuur kan ook altijd. Wij staan u graag te woord!

Ons team

Wij vormen een team van elf professionals, een stagiaire en vrijwilligers. Alle medewerkers hebben een eigen achtergrond en deskundigheid. We werken nauw samen en delen de kennis die we hebben. Samen hebben we alles in huis om u weer op weg te helpen. En als wij u niet kunnen helpen dan verwijzen we u naar iemand die dat wel kan.

Samen in de buurt

We werken actief samen met ondernemers, woningcorporaties, Bartholomeus Gasthuis, Wijkbureau Binnenstad, Gezondheidscentrum Binnenstad en scholen in de buurt. Behalve op ons kantoor op de Nobelstraat 2A houden onze medewerkers spreekuur op basisscholen in de wijk. We schuiven geregeld aan bij de wijkraad Binnenstad, bewonersavonden, bijeenkomsten vanuit lokale zorgorganisaties of onderwijsinstellingen en spreekuren voor zelfstandigen.

Wij proberen ook te kijken of een hulpvraag collectief beantwoord kan worden in een groep met buurtbewoners.

Wilt u vrijwilligerswerk doen of iets voor de buurt betekenen? Heel graag! Laat het ons weten.

 


De jaarverslagen over 2016 van buurtteamorganisaties Sociaal en Lokalis beschikbaar.
Onder andere buurtteams en scholen werken samen zodat kinderen onderwijs kunnen volgen.
De buurtteams, Indigo en Stichting Meeleefgezin kijken terug op een succesvol eerste jaar Utrechtse MeeleefGezinnen.
Het Citydealoverleg helpt Utrechters die door ingewikkelde wet- en regelgeving in moeilijkheden zitten.

Inloop spreekuur

Heeft u een vraag? Advies nodig? Zorgen over iemand? U kunt iedere dinsdag tussen 13.00 en 17.00 uur en iedere donderdag tussen 9.00 en 13.00 uur bij ons binnenlopen. Er zit dan een medewerker voor u klaar die met u in gesprek gaat. Telefonisch zijn wij iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur te bereiken.

 

Financiƫn en schulden

HelpOp dinsdag en woensdag is er de mogelijkheid om met een medewerker van de afdeling Schulddienstverlening van de Gemeente Utrecht een afspraak in te plannen. Op afspraak kunt u met haar in gesprek gaan over uw schulden en wat handige stappen zijn om te nemen. 

Er is ook een Sociaal Raadsvrouw aanwezig. Op afspraak kan zij u ondersteunen bij financiële vragen, het aanvragen van uitkering/toeslagen, uw administratie of mee denken in juridische vraagstukken.

Ben je ondernemer en heb je financiële vragen en/of problemen? Er is elke laatste maandag van de maand van 15.30 tot 17.00 uur een gratis inloop bij Buurtteam Kanalaneiland (Marco pololaan 71 Utrecht) waar Bureau Zelfstandigen, Over Rood, Menzing en Partners en het Buurtteam aanwezig zijn.
E is ruimte om vragen te stellen en een afspraak te maken voor een gratis persoonlijk vervolg gesprek. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.


Wijkconnect

Buren digitaal ontmoeten? Heb jij je buren iets te bieden? Ben je op zoek naar iets? Wil je weten welke activiteiten er in de Binnenstad zijn?

Neem eens een kijkje op de Binnenstad pagina van WIJKCONNECT!

http://www.wijkconnect.com/utrecht/binnenstad/

 

 

 

Ervaringsverhaal

De huisarts bood een luisterend oor maar vond mijn probleem in eerste instantie iets om behandeld te worden door de psycholoog van de huisartsenpost (POH GGZ praktijk ondersteuner huisartsen in de geestelijke gezondheidszorg). Door allerlei gebeurtenissen was ik niet goed meer in het openen van enveloppen van bijvoorbeeld de belastingdienst met loonbeslag als gevolg. Na een vijftal gesprekken leek contact met het buurtteam vooralsnog de beste voortzetting te zijn en ben ik meteen naar het adres van het buurtteam gefietst, ook al was het aan het eind van de middag. Ik wilde gelijk maar actie ondernemen en na een inleidend gesprek werd een datum geprikt voor een uitgebreid kennismakingsgesprek met de persoon van het buurtteam die mij zou gaan begeleiden. Een week later kwam deze persoon bij mij thuis kijken. Daar hebben we de afspraak gemaakt om per week behapbare delen van de kamers op te ruimen en gelijk een afspraak te maken met de sorteergroep. Daar ben ik twee en een halve keer geweest om een aantal tassen met ongeopende post te openen, te sorteren in een standaard map en waar dat nodig bleek meteen actie te ondernemen. Toen alles een beetje geordend was, kwam vervolgens een juridisch medewerker van het buurtteam om in een paar keer de belastingzaken te verwerken. Langzamerhand werd de woonkamer ook rommelvrij. Als je een wekelijkse afspraak hebt om stukje bij beetje je directe leefomgeving aan te pakken, waarbij vreemde ogen helpen om de afspraak zo goed mogelijk na te komen, wordt je hoofd uiteindelijk ook weer vrijer. Het gaf ook inspiratie om enkele dingen in huis goed aan te pakken.

 


Waarom buurtteams?

echtscheiding
opvoeden en opgroeien
werkloosheid
huiselijk geweld
psychische problemen
schulden
eenzaamheid
overlast
onderwijs
verslaving

Downloads

Algemene folder
Over de buurtteams: download (pdf)

Ouderen
Speciaal voor ouderen: download (pdf)

Privacy
Handzame informatie: download (pdf)

Klachten
Voor klanten van jeugd&gezin: download (pdf)
Voor klanten van sociaal: download (pdf)

Contact en openingstijden

Bezoekadres
Nobelstraat 2a
3512 EN Utrecht

Telefoon: 030 7400 510
E-mail:

Open inloop
dinsdag 13.00 tot 17.00 uur en donderdag van 9.00 tot 13.00 uur

Bereikbaar telefoon en e-mail
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17.00 uur