Buurtteam Ondiep Pijlsweerd is één van de filmlocaties van de nieuwe speelfilm ‘Gek van Oranje’.
Doe mee met de cursus: STAP VOORUIT!
Onder andere buurtteams en scholen werken samen zodat kinderen onderwijs kunnen volgen.
Het Citydealoverleg helpt Utrechters die door ingewikkelde wet- en regelgeving in moeilijkheden zitten.

Welkom bij buurtteam Oost

Buurtteam Oost is er voor iedereen die woont in de buurt Buiten Wittevrouwen, Oudwijk, Abstede, Sterrenwijk, Schildersbuurt, Rubenslaan, Watervogelbuurt, Maarschalkerweerd, Mereveld,
Galgenwaard, Wilhelminapark, Rijnsweerd en De Uithof. Van jong tot oud.

U kunt bij ons terecht met uw vragen. Wij hebben geen pasklare antwoorden maar bieden maatwerk zodat u zelf weer verder kunt. Onze hulp is kosteloos.

Ons team

Wij vormen een team van professionals, verschillende stagiairs en vrijwilligers. Alle medewerkers hebben een eigen achtergrond en deskundigheid. We werken nauw samen en delen de kennis die we hebben. Samen hebben we alles in huis om u weer op weg te helpen. En als wij u niet kunnen helpen dan betrekken we andere zorg bij de begeleiding.

Samen in de buurt

We werken actief samen met scholen en de lokale gezondheidszorg. Maar ook met bijvoorbeeld de sociaal makelaars, woningcorporaties, scholen, huisartsen, politie, jeugdartsen, consultatiebureau, SAVE, Veilig Thuis, verschillende afdelingen van de gemeente, vrijwilligersorganisaties en ouder- en buurtinitiatieven.


Oproep tot actie: Pak armoede aan!

Buurtteams Utrecht steunt de oproep tot actie: ‘Pak armoede aan’

“Laat iedereen meedoen en zorg voor voldoende inkomen”, geeft wethouder Victor Everhardt aan. Hij doet samen met de Armoedecoalitie in zijn stad een dringende oproep aan de toekomstige regering.

Dagelijks worstelen 810.000 mensen met keuzes als: “Zal ik de medicijnen maar even laten zitten, avondeten is nu veel belangrijker ”. Zij kunnen niet of nauwelijks rondkomen, laat staan onverwachte kosten opvangen. Veel mensen maken daarom noodgedwongen schulden. Daarmee lopen zij een groot risico om in een neerwaartse spiraal terecht te komen die hen buiten de samenleving plaatst.

Dit is dan ook de reden dat de wethouder en de armoedecoalitie deze oproep doen, wij als buurtteams Utrecht steunen hen. Meer informatie over deze oproep kunt u hier vinden: http://armoedecoalitie-utrecht.nl/oproep

 

 

 

Aangepaste openingstijden feestdagen

In verband met de aankomende feestdagen is het Buurtteam meerdere dagen gesloten:

Donderdag 27 april 2017 (Koningsdag)

Vrijdag 05 mei 2017 (Bevrijdingsdag)

Donderdag 25 mei 2017 (Hemelvaartsdag)

Maandag 05 juni 2017 (Tweede Pinksterdag)

 

 

 


Elly (52 jaar):

“Ik ben alleenstaand en had geen overzicht meer over wat eruit ging en binnenkwam. Ik durfde op een gegeven moment mijn brieven niet meer te openen. De huisarts wees mij op het Buurtteam. Samen met Carla, de sociaal juridisch raadsvrouw daar, ben ik een overzicht gaan maken en heeft ze me geholpen om toeslagen aan te vragen en mijn map te ordenen. Als ik nu een moeilijke brief krijg overleg ik vaak nog even, maar het lukt me vaak zelf! Bang om mijn post te openen ben ik niet echt meer, maar leuk is anders natuurlijk.”

Henk (45):

“Een echtscheiding vreet energie. Er gaat veel pijn en ellende mee gepaard, zeker als er kinderen in het spel zijn. Het Buurtteam wist van alle facetten iets af: wettelijke procedures, ondersteuning voor de kinderen, mijn eigen verdriet. Erg fijn om samen met hen te kunnen overleggen.”

Denise (26 jaar, studente):

“Een studie houdt niet alleen studeren in, maar is veel meer dan dat kwam ik al snel achter. Het contact met andere studenten verliep bij mij moeizaam en in mijn bijbaan werd ik steeds onzekerder; ook mijn schoolprestaties begonnen eronder te lijden. Toen heb ik het Buurtteam gebeld. Samen met Joyce ben ik in een fijn gesprek nagegaan waarvan en op welke momenten ik stress ervaar en hoe mijn studentenleven zo in te richten dat ik wat meer ontspan om tussendoor op te kunnen laden. Van welke mensen/activiteiten krijg ik energie of wie kosten me juist heel veel energie? Mijn zelfvertrouwen is een stuk gegroeid! En gelukkig zijn mijn cijfers ook bijgetrokken.”


Waarom buurtteams?

echtscheiding
opvoeden en opgroeien
werkloosheid
huiselijk geweld
psychische problemen
schulden
eenzaamheid
overlast
onderwijs
verslaving

Downloads

Algemene folder
Over de buurtteams: download (pdf)

Ouderen
Speciaal voor ouderen: download (pdf)

Privacy
Handzame informatie: download (pdf)

Klachten
Voor klanten van jeugd&gezin: download (pdf)
Voor klanten van sociaal: download (pdf)

Contact en openingstijden

Bezoekadres
Homeruslaan 59a
3581 MD Utrecht

Telefoon: 030 7400 509
E-mail:

Open inloop
maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Bereikbaar telefoon en e-mail
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17.00 uur