Komt u moeilijk rond met uw inkomen en loopt u achter met de huur?
Wilt u vaardiger worden in het (digitaal) regelen van uw administratie? Welkom bij de administratie-ochtend!
Onder andere buurtteams en scholen werken samen zodat kinderen onderwijs kunnen volgen.
Het Citydealoverleg helpt Utrechters die door ingewikkelde wet- en regelgeving in moeilijkheden zitten.

Welkom bij buurtteam Oost

Buurtteam Oost is er voor iedereen die woont in de buurt Buiten Wittevrouwen, Oudwijk, Abstede, Sterrenwijk, Schildersbuurt, Rubenslaan, Watervogelbuurt, Maarschalkerweerd, Mereveld,
Galgenwaard, Wilhelminapark, Rijnsweerd en De Uithof. Van jong tot oud.

U kunt bij ons terecht met uw vragen. Wij hebben geen pasklare antwoorden maar bieden maatwerk zodat u zelf weer verder kunt. Onze hulp is kosteloos.

Ons team

Wij vormen een team van professionals, verschillende stagiairs en vrijwilligers. Alle medewerkers hebben een eigen achtergrond en deskundigheid. We werken nauw samen en delen de kennis die we hebben. Samen hebben we alles in huis om u weer op weg te helpen. En als wij u niet kunnen helpen dan betrekken we andere zorg bij de begeleiding.

Samen in de buurt

We werken actief samen met scholen en de lokale gezondheidszorg. Maar ook met bijvoorbeeld de sociaal makelaars, woningcorporaties, scholen, huisartsen, politie, jeugdartsen, consultatiebureau, SAVE, Veilig Thuis, verschillende afdelingen van de gemeente, vrijwilligersorganisaties en ouder- en buurtinitiatieven.


Klant aan het woord

Hoe wordt het buurtteam ervaren door de inwoners?
Wij laten onze klanten aan het woord. 

Ervaring van Tilly en haar dochter met buurtteam Oost.

Ik liep tegen een probleem aan van school van mijn dochter. De schoolpsycholoog had vastgesteld dat er extra ondersteuning nodig was voor wiskunde en dat dit individueel aangepakt moest worden.

School gaf aan dat dit niet op de weg van school lag maar het aan de ouders was om hiervoor te zorgen buiten schooltijd. Ik voelde mij voor het blok gezet en had niet de middelen om dit te kunnen betalen als alleenstaande moeder. Een vriend zei: “ga het bespreken met buurtteam”, en zodoende kwam ik met mijn dochter bij het buurtteam terecht. 

We kregen een gezinsbegeleider die goed begreep hoe de situatie lag en mij vergezelde naar school om mee te denken en oplossingen te zoeken. Dit was prettig en ik voelde me gehoord en gesteund door buurtteam. Dochter heeft de gezinsbegeleider heel prettig gevonden door haar open houding en het niet pushen. Gezinsbegeleider en dochter hebben een aantal gesprekken gevoerd over wat ze wilde en hoe ze dat kan bereiken. Dit heeft veel goeds teweeg gebracht bij haar, wat uiteindelijk resulteerde in daadkracht. Inmiddels heeft ze haar diploma gehaald en kan ze zich verder ontwikkelen. Ze heeft een bijbaantje en geeft Kickbox les aan tieners.

Door de gezinsbegeleider zijn we goed geholpen en gehoord en als er iets was konden we dit aangeven en reageerde ze vrij snel op de mail. Vooral haar relaxte houding heeft bijgedragen aan een goed resultaat zodat we verder kunnen.

Veel dank, Erwinia 

 

Ervaringen met buurtteam Oost

Elly (52 jaar)
“Ik ben alleenstaand en had geen overzicht meer over wat eruit ging en binnenkwam. Ik durfde op een gegeven moment mijn brieven niet meer te openen. De huisarts wees mij op het Buurtteam. Samen met Carla, de sociaal juridisch raadsvrouw daar, ben ik een overzicht gaan maken en heeft ze me geholpen om toeslagen aan te vragen en mijn map te ordenen. Als ik nu een moeilijke brief krijg overleg ik vaak nog even, maar het lukt me vaak zelf! Bang om mijn post te openen ben ik niet echt meer, maar leuk is anders natuurlijk.”

Henk (45 jaar)
“Een echtscheiding vreet energie. Er gaat veel pijn en ellende mee gepaard, zeker als er kinderen in het spel zijn. Het Buurtteam wist van alle facetten iets af: wettelijke procedures, ondersteuning voor de kinderen, mijn eigen verdriet. Erg fijn om samen met hen te kunnen overleggen.”

Denise (26 jaar, studente)
“Een studie houdt niet alleen studeren in, maar is veel meer dan dat kwam ik al snel achter. Het contact met andere studenten verliep bij mij moeizaam en in mijn bijbaan werd ik steeds onzekerder; ook mijn schoolprestaties begonnen eronder te lijden. Toen heb ik het Buurtteam gebeld. Samen met Joyce ben ik in een fijn gesprek nagegaan waarvan en op welke momenten ik stress ervaar en hoe mijn studentenleven zo in te richten dat ik wat meer ontspan om tussendoor op te kunnen laden. Van welke mensen/activiteiten krijg ik energie of wie kosten me juist heel veel energie? Mijn zelfvertrouwen is een stuk gegroeid! En gelukkig zijn mijn cijfers ook bijgetrokken.”

 

 

 


Wilt u ook uw ervaring delen?

Dat kan! U kunt contact op nemen met uw medewerker van buurtteam Oost.
of stuur een mail naar oost@buurtteamsutrecht.nl

 

Meneer Veldhuizen deelt zijn ervaring

Klik hier om het verhaal van meneer Veldhuizen te lezen.


Waarom buurtteams?

echtscheiding
opvoeden en opgroeien
werkloosheid
huiselijk geweld
psychische problemen
schulden
eenzaamheid
overlast
onderwijs
verslaving

Downloads

Algemene folder
Over de buurtteams: download (pdf)

Ouderen
Speciaal voor ouderen: download (pdf)

Studenten
Speciaal voor studenten: download (pdf)

Privacy
Handzame informatie: download (pdf)

Klachten
Voor klanten van jeugd&gezin: download (pdf)
Voor klanten van sociaal: download (pdf)

Contact en openingstijden

Bezoekadres
Homeruslaan 59a
3581 MD Utrecht

Telefoon: 030 7400 509
E-mail:

Open inloop
maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Bereikbaar telefoon en e-mail
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17.00 uur