Buurtteam Ondiep Pijlsweerd is één van de filmlocaties van de nieuwe speelfilm ‘Gek van Oranje’.
Gerard Jansen woont in Overvecht en was jarenlang klant bij Lister. Begin dit jaar vond hij zijn plek bij buurtteam Overvecht.
praten en helpen, aanbod en vraag
Onder andere buurtteams en scholen werken samen zodat kinderen onderwijs kunnen volgen.

Welkom bij buurtteam Overvecht De Gagel

Buurtteam Overvecht De Gagel is er voor iedereen die woont in buurten Zambesidreef en omgeving, Tigrisdreef en omgeving en het Poldergebied Overvecht. Van jong tot oud.

U kunt bij ons terecht met uw vragen. Wij hebben geen pasklare antwoorden maar bieden maatwerk zodat u zelf weer verder kunt. Onze hulp is kosteloos.

Ons team

De hulpverleners in ons team hebben verschillende achtergronden en opleidingen. Samen hebben we alle deskundigheid in huis om u (op weg) te helpen en praktische hulp te bieden. En als wij u niet kunnen helpen dan betrekken we andere zorg bij de begeleiding. We beschikken ook over sociaal raadslieden die advies en ondersteuning geven over juridische en fiscale zaken en hulp bieden bij bezwaarschriften of administratie.

Samen in de buurt

We werken actief samen met vrijwilligers(organisaties) en andere instanties in de buurt zoals verzorgingstehuizen, woningcorporaties, huisartsen en sociaal makelaars. Zij kunnen bijvoorbeeld buurtbewoners die dezelfde hobby delen met elkaar in contact brengen. Ook zijn we verbonden aan de basisscholen in de buurt.

Wilt u vrijwilligerswerk doen of iets voor de buurt betekenen? Heel graag! Laat het ons weten.


Mijn Gezondheid in Overvecht

Online uw hulpvraag voorleggen aan een hulpverlener? Dat kan nu via het portaal: Mijn Gezondheid in Overvecht. Dit portaal biedt verschillende online diensten aan.  Zo kunt u chatten met een hulpverlener en gericht informatie zoeken die past bij uw eigen situatie. Ook kunt u op het portaal terecht voor een overzicht van activiteiten op het gebied van zorg- en welzijn in de wijk.

Ook zijn er een aantal huisartspraktijken aangesloten op Mijn Gezondheid in Overvecht. Via het portaal kunt u bijvoorbeeld een afspraak maken bij uw huisarts, een korte vraag stellen, medicatie herhalen of uw uitslagen inzien. Kijk bij ‘meer portalen’ om te zien of uw huisartsenpraktijk ook al is aangesloten. In de toekomst zullen ook andere aanbieders van zorg en welzijn uit de wijk online diensten aan gaan bieden op dit portaal.

Online antwoord op uw hulpvragen?

Gaan nu naar Mijn gezondheid in Overvecht.

 


Waarom buurtteams?

echtscheiding
opvoeden en opgroeien
werkloosheid
huiselijk geweld
psychische problemen
schulden
eenzaamheid
overlast
onderwijs
verslaving

Downloads

Algemene folder
Over de buurtteams: download (pdf)

Ouderen
Speciaal voor ouderen: download (pdf)

Privacy
Handzame informatie: download (pdf)

Klachten
Voor klanten van jeugd&gezin: download (pdf)
Voor klanten van sociaal: download (pdf)

Contact en openingstijden

Bezoekadres
Gambiadreef 60 (Buurthuis De Boog)
3564 ES Utrecht

Telefoon: 030 7400 507
E-mail:

Open inloop
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur

Inloopspreekuur Sociaal Raadslieden
maandag van 09:00 tot 12:00 uur
woensdag van 15:00 tot 17:00 uur

Bereikbaar telefoon en e-mail
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur