Buurtteam Ondiep Pijlsweerd is één van de filmlocaties van de nieuwe speelfilm ‘Gek van Oranje’.
Gerard Jansen woont in Overvecht en was jarenlang klant bij Lister. Begin dit jaar vond hij zijn plek bij buurtteam Overvecht.
Onder andere buurtteams en scholen werken samen zodat kinderen onderwijs kunnen volgen.
Het Citydealoverleg helpt Utrechters die door ingewikkelde wet- en regelgeving in moeilijkheden zitten.

Welkom bij buurtteam Overvecht Spoorzoom

Buurtteam Spoorzoom is er voor iedereen die woont in Overvecht met postcode 3561. Van jong tot oud.

U kunt bij ons terecht met uw vragen. Wij hebben geen pasklare antwoorden maar bieden maatwerk zodat u zelf weer verder kunt. Onze hulp is kosteloos.

Ons team

De hulpverleners in ons team hebben verschillende achtergronden en opleidingen. Samen hebben we alle deskundigheid in huis om u (op weg) te helpen en praktische hulp te bieden. En als wij u niet kunnen helpen dan betrekken we andere zorg bij de begeleiding. We beschikken ook over sociaal raadslieden die advies en ondersteuning geven over juridische en fiscale zaken en hulp bieden bij bezwaarschriften of administratie.

Samen in de buurt

Overvecht is een multiculturele en levendige wijk.  Wij werken samen met allerlei organisaties en instanties. We hebben contact met huisartsen, de jeugdgezondheidszorg en de wijkverpleging. Maar ook met de Voedselbank, sociaal makelaars, de wijkagent en activiteitencentra De Bram en de Vulcanusflat. Voor mensen die moeite hebben met hun administratie of financiën hebben we een sorteergroep en een schuldengroep.

Behalve op ons kantoor op de Rhonedreef 40 (buurthuis De Bram) houden onze medewerkers spreekuur op basisscholen in de wijk.

Wilt u vrijwilligerswerk doen of iets voor de buurt betekenen? Heel graag! Laat het ons weten.


Mijn Gezondheid in Overvecht

Online uw hulpvraag voorleggen aan een hulpverlener? Dat kan nu via het portaal: Mijn Gezondheid in Overvecht. Dit portaal biedt verschillende online diensten aan.  Zo kunt u chatten met een hulpverlener en gericht informatie zoeken die past bij uw eigen situatie. Ook kunt u op het portaal terecht voor een overzicht van activiteiten op het gebied van zorg- en welzijn in de wijk.

Ook zijn er een aantal huisartspraktijken aangesloten op Mijn Gezondheid in Overvecht. Via het portaal kunt u bijvoorbeeld een afspraak maken bij uw huisarts, een korte vraag stellen, medicatie herhalen of uw uitslagen inzien. Kijk bij ‘meer portalen’ om te zien of uw huisartsenpraktijk ook al is aangesloten. In de toekomst zullen ook andere aanbieders van zorg en welzijn uit de wijk online diensten aan gaan bieden op dit portaal.

 

Online antwoord op uw hulpvragen?

Gaan nu naar Mijn gezondheid in Overvecht.

 


Waarom buurtteams?

echtscheiding
opvoeden en opgroeien
werkloosheid
huiselijk geweld
psychische problemen
schulden
eenzaamheid
overlast
onderwijs
verslaving

Downloads

Algemene folder
Over de buurtteams: download (pdf)

Ouderen
Speciaal voor ouderen: download (pdf)

Privacy
Handzame informatie: download (pdf)

Klachten
Voor klanten van jeugd&gezin: download (pdf)
Voor klanten van sociaal: download (pdf)

Contact en openingstijden

Bezoekadres
Pallas Athenedreef 10
3561 PE Utrecht

Telefoon: 030 7400 504
E-mail:

Open inloop
maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Bereikbaar telefoon en e-mail
maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17.00 uur