Komt u moeilijk rond met uw inkomen en loopt u achter met de huur?
Op donderdag 22 maart organiseert Buurtteam Leidsche Rijn een voorlichtingsochtend.
Wanneer een familielid, vriend of buurtgenoot dementie-verschijnselen heeft, roept dat veel vragen op.
Een nieuw buurt initiatief gaat van start gaan in de wijk Vleuterweide te Vleuten. Initiatiefneemster Ans Klunder opent hier, sa

Welkom bij buurtteam Vleuten

Buurtteam Vleuten is er voor iedereen die woont in Vleuten Dorp, Vleuterweide en Haarzuilens. Van jong tot oud.

U kunt bij ons terecht met uw vragen. Wij hebben geen pasklare antwoorden maar bieden maatwerk zodat u zelf weer verder kunt. Onze hulp is kosteloos.

Ons team

Wij vormen een team van dertig professionals, verschillende stagiairs en vrijwilligers. Alle medewerkers hebben een eigen achtergrond en deskundigheid. We werken nauw samen met elkaar en delen de kennis die we hebben. Samen hebben we alles in huis om u weer op weg te helpen. En als wij u niet kunnen helpen dan verwijzen we u naar iemand die dat wel kan.

Samen in de buurt

We werken actief samen met andere organisaties en instanties in de wijk en in Utrecht. We onderhouden contacten met de lokale gezondheidszorg, wijkagenten, woningcorporaties, wijkraden, scholen, SAVE, Veilig thuis, verschillende afdelingen van de gemeente en vrijwilligersorganisaties.

Zou je zelf graag vrijwilligerswerk doen of iets voor de buurt betekenen? Heel graag! Laat het ons weten.


Activiteiten

Budgettraining aan mensen die willen leren (beter) met hun geld om te gaan. Om je hiervoor op te geven, bel of mail met het buurtteam voor data en tijden

Postsorteergroep voor mensen die hun administratie op orde willen krijgen/houden. Elke vrijdag van 14.00-16.00 bij buurtteam Leidsche Rijn, Burgemeester Verderlaan 17

Huiskamer van de wijk

De huiskamer van de wijk is een plek waar buurtbewoners naar toe kunnen om elkaar te ontmoeten. Op deze manier blijft u actief deelnemen aan uw vertrouwde leven in Vleuten. U kunt binnenlopen voor een kopje koffie/thee en een praatje. De Huiskamer van de Wijk is ook bij uitstek een plek om voor en met elkaar activiteiten op te zetten, uit te voeren of iets te ondernemen. Hierbij valt te denken aan bv, biljarten, schilderen, handwerken, samen wandelen, gezamenlijk lunchen, noem maar op. Doet u mee? We hebben uw ideeën hard nodig. U bent op dinsdagmorgen vanaf 09.30 uur en vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur van harte welkom voor een kop koffie/thee. 

Huiskamer van de Wijk Vleuten - Cultuurcampus - Burchtpoort 16, 3452 MD Vleuten - Contactpersoon: Imca Telkamp - Telefoon: 06 53537359 - E-mail: itelkamp@rijnhoven.nl


Klant aan het woord

Hoe wordt het buurtteam ervaren door de inwoners? Wij laten onze klanten aan het woord. 

"Ik was in maanden niet buiten geweest"
Meneer Veldhuijzen (82) had last van depressies en kwam de deur niet meer uit. Met ondersteuning van het buurtteam krabbelde hij uit het dal. Klik hier om het verhaal van meneer Veldhuijzen te lezen.

“Hier wordt echt naar je geluisterd.”
Laila (27) ontvluchtte haar ouderlijk huis. Via een omweg kwam ze terecht bij een buurtteam in Overvecht. Klik hier om het verhaal van Laila te lezen.

Klant aan het woord

“In de wetenschap dat ik altijd bij mijn begeleidster terecht kan, krijg ik langzaamaan meer zelfvertrouwen.”
Patrick de Koster (47) werd plotseling dakloos toen zijn moeder overleed en het huis verkocht werd. Toen hij een woning kreeg, maakte hij kennis met Buurtteam Kanaleneiland. Klik hier om het verhaal van Patrick de Koster te lezen.

“We waren in één klap van onze schulden af en van onze zorgen.”
Meneer en mevrouw Fadaei kwamen ten einde raad terecht bij Buurtteam West. Klik hier om het verhaal van meneer en mevrouw Fadaei te lezen.


Waarom buurtteams?

echtscheiding
opvoeden en opgroeien
werkloosheid
huiselijk geweld
psychische problemen
schulden
eenzaamheid
overlast
onderwijs
verslaving

Downloads

Algemene folder
Over de buurtteams: download (pdf)

Ouderen
Speciaal voor ouderen: download (pdf)

Studenten
Speciaal voor studenten: download (pdf)

Privacy
Handzame informatie: download (pdf)

Klachten
Voor klanten van jeugd&gezin: download (pdf)
Voor klanten van sociaal: download (pdf)

Contact en openingstijden

Bezoekadres
Burchtpoort 16 (Cultuurcampus)
3452 MD Vleuten

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17.00 uur

Telefoon: 030 7400 517
E-mail:

Open inloop
maandag en donderdag van 9.00 tot 13.00 uur

Afsprakenspreekuur sociaal juridische dienstverlening. Elke maandagochtend van 9.00-12.00 in het wijkservicecentrum, Dorpsstraat 1. Aanmelden kan via het buurtteam.

Inloopspreekuur scheidingsadvocaat. Elke eerste donderdag van de maand, van 9.30-10.30, Burchtpoort 16. Zorg dat je je om 9.30 uur meldt bij de balie in de centrale hal zodat de advocaat weet wie er ondersteuning nodig heeft.