kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Organisatie

Activiteit

Bijenkorf spreekuur

De Bijenkorf is er elke dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00. Hier kunt u onder andere terecht bij:

  • Buren helpen Buren: Vrijwilligers die u kunnen helpen bij o.a. aanvraag U-pas, registratie woningnet, reageren op woningen, meelezen van brieven van instanties, iets regelen met de telefoon bv. vragen over providers etc.

  • Buurtteam: Buurtteam beantwoord vragen over alle levensgebieden. Ze kunnen nieuwe klanten aanmelden.

  • Gemeente Utrecht: Voor alle vragen omtrent Werk & Inkomen van de gemeente. Bijvoorbeeld: aanvraag bijstand, bijzondere bijstand, regels binnen de gemeente etc.

  • UWV: Voor vragen over uitkeringen zoals Wajong, WIA, Ziektewet, WW en WAO. Voor vragen over de participatiewet, zoals banenafspraak, beschut werk, loonkostensubsidie en jobcoaching. Ze kunnen een toelichting geven op een beschikking in het kader van een toe- of afwijzing van een uitkering maar deze niet wijzigen/ op inhoud beoordelen.

  • U – centraal: Voor vragen en om mee te denken over mogelijkheden die er allemaal zijn in de wijk Overvecht en stadsbreed qua activering, vrijwilligerswerk en informele zorg.


Aanmelding vooraf is niet nodig. Kom gewoon een keertje langs.


Locatie en tijdstip:


De bijenkorf vindt op dinsdag plaats bij Buurthuis De Boog (Gambiadreef 60) en op donderdag bij buurtteam Overvecht Centrum ( Gloriantdreef 25) van 13.30 tot 15.00.