kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Organisatie

Artikel

plaatje

De Geldzaak opent deuren!

Op 31 maart - tijdens de Week van het Geld - opent wethouder Linda Voortman (Werk & Inkomen) in het centrum van Utrecht De Geldzaak. Vanaf dat moment kunnen inwoners van Utrecht doordeweeks op de Steenweg 20 binnenlopen voor informatie en advies over geldzaken. Gratis en desgewenst anoniem.

Door geldstress overzien mensen het soms even niet meer
Iedereen heeft weleens vragen over geldzaken. Moet je als student belasting betalen als je een bijbaantje hebt? Wat moet je doen als je inkomen keldert vanwege ontslag? Waar kun je terecht als de rekeningen zich opstapelen? Door geldstress kunnen mensen hun situatie vaak niet meer overzien. Medewerkers en vrijwilligers van De Geldzaak helpen om alles op een rijtje te zetten. Ze geven tips en zorgen dat mensen zelf weer verder kunnen. Lukt dat niet of zijn de problemen te groot? Dan zoekt De Geldzaak mee naar de juiste hulpverlening.

We voorkomen dat problemen hoog oplopen
De Geldzaak is een initiatief van de Utrechtse welzijnsorganisatie U Centraal. Ons doel is om mensen met geldzorgen of vragen over geld op tijd te bereiken. Zo voorkomen we dat de problemen te hoog oplopen. Laagdrempelige toegang tot informatie en advies over geldzaken is juist nu heel hard nodig.

Nieuwe website + meer locaties
Naast onze nieuwe locatie op de Steenweg 20 lanceren we op 1 april ook www.degeldzaak.nl. Hier kunnen mensen terecht voor informatie over geldzaken. Op de website staan ook de locaties en openingstijden van De Geldzaak elders in de stad.

Op dit moment heeft De Geldzaak ook spreekuren in Overvecht (Gezondheidscentrum Amazonedreef) en Leidsche Rijn (Bibliotheek Leidsche Rijn). In de nabije toekomst volgen meer locaties.