kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Organisatie

Artikel

plaatje

Een jaar lang gratis OV voor 66+ers met een laag inkomen

Inwoners van 66+ met een laag inkomen kunnen een jaar lang gratis met de tram en de bus reizen binnen de provincie Utrecht.

Wanneer kun je gratis reizen?

  1. Je reist gratis als je 66 jaar of ouder bent, een laag inkomen heeft en in de provincie Utrecht woont.
  2. Je reist gratis doordeweeks na 09.00 uur en in het weekend de hele dag.
  3. Je reist gratis met alle bussen, trams, buurtbussen en Flex van U-OV en Syntus Utrecht in de provincie Utrecht.

Met het gratis OV-abonnement kun je gebruik maken van de bussen, trams, buurtbussen en Flex van U-OV en Syntus Utrecht in de provincie Utrecht. Je reist gratis doordeweeks na 09.00 uur en in het weekend de hele dag.

Je kunt met U-OV en Syntus Utrecht bussen reizen op de hele lijn, dus tot de eindbestemming ook als deze buiten provincie Utrecht ligt. Je kunt niet reizen bij andere vervoerders zoals NS of Arriva.

Meer informatie en aanmelden

Dat kan digitaal. Ga naar Gratis OV-abonnement voor 66 plus in de provincie Utrecht (gratisreizenouderen.nl)

Hulp nodig bij het aanmelden?

In de openbare bibliotheken in de gemeente Utrecht kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Je vindt het overzicht van informatiepunten op www.gratisreizenouderen.nl.