kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Organisatie

Artikel

plaatje

MeeleefGezinnen gezocht!

Als ouders psychische problemen hebben, kunnen zij de aandacht die hun jonge kind nodig heeft niet altijd opbrengen. Een meeleefgezin kan de ouders hierbij steunen met opvang van het kind.

Die extra aandacht - juist in de eerste levensjaren - vormt de basis voor de verdere ontwikkeling. Op dinsdagavond 11 februari 2020 organiseren Stichting MeeleefGezin en het Buurtteam een informatieavond voor mensen die meeleefgezin willen worden.

Vrijwillig en gelijkwaardig
Meeleefgezin zijn doe je vrijwillig en kosteloos en in goed overleg met de ouders. Ouders geven in de kennismaking aan wat zij belangrijk vinden in de zorg voor hun kind. Met de ouders worden voor de opvang vaste tijden afgesproken, tenminste een dag(deel) per week en een weekend in de maand. Enkele vaste medewerkers van het buurtteam helpen de gezinnen de eerste twee jaar op weg met de samenwerking. Na verloop van tijd gaan de gezinnen zelfstandig met elkaar verder.

Meeleefgezin worden?
Meeleefgezinnen worden gescreend en getraind door een GGZ specialist. Voor deze specifieke doelgroep vragen we van meeleefgezinnen inzicht en vaardigheden op minimaal MBO-niveau. Meeleefgezinnen leren in een training hoe zij gericht aandacht kunnen geven afgestemd op deze belangrijke leeftijdsfase. Spel maakt daar onderdeel van uit.

Informatieavond
Stichting MeeleefGezin en het Buurtteam Jeugd & Gezin nodigen u uit voor de informatieavond voor potentiële meeleefgezinnen op dinsdagavond 11 februari 2020. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom bij het Buurtteam voor Jeugd & Gezin , Joseph Haydnlaan 2A in Utrecht.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar j.wichgers@buurtteamsutrecht.nl