kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Organisatie

Artikel

plaatje

Nieuwe deelnemers gezocht voor opleiding Ervaringsdeskundigheid

Deze zomer zullen de eerste studenten van de opleiding Ervaringsdeskundigheid in Armoede en Sociale Uitsluiting (EDASU) hun diploma halen. Een prachtige prestatie en landelijke primeur. In september start de opleiding weer in Utrecht.

Ervaringsdeskundigheid in Armoede en Sociale Uitsluiting (EDASU) is een tweejarige mbo-opleiding, verzorgd door ROC Zadkine, die leidt tot een startkwalificatie niveau 4. De opleiding is bedoeld voor mensen die in armoede zijn opgegroeid en daarin langdurig leven of hebben geleefd. Als gevolg daarvan weten ze wat het betekent om sociaal uitgesloten te zijn. De deelnemers willen hun ervaringen en inzichten inzetten om anderen te ondersteunen in uiteenlopende situaties en uitdagingen.

Ben jij in armoede opgegroeid en weet jij uit ervaring wat sociale uitsluiting betekent? Ben je gemotiveerd je ervaringen in te zetten om een brug te slaan tussen mensen die langdurig in armoede leven en organisaties en professionals uit de sociale sector? En heb je VMBO-niveau? Misschien is de opleiding Ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting een waardevolle stap voor jou. Je kunt je tot begin juni aanmelden door dit inschrijfformulier in te vullen.

Na ontvangst van je inschrijfformulier word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Hierin wordt verteld over de opleiding en wordt ingegaan op je motivatie om deze te willen volgen. In het gesprek gaan we na of de opleiding passend is voor jouw situatie. Ook bekijken we wat ervoor nodig is om de studie praktisch voor jou georganiseerd te krijgen of wat er nodig is om de opleiding bijvoorbeeld vanuit de uitkering te mogen volgen.

Meer informatie over de opleiding EDASU vind je in deze folder. Heb je nog vragen? Bel dan met Edwin Peters: 06 41 755 988.