kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Organisatie

Artikel

plaatje

Publicatie jaarverslag De Armoedecoalitie Utrecht

Deze week is het jaarverslag van De Armoedecoalitie Utrecht over 2018 gepubliceerd. De Armoedecoalitie Utrecht is een bundeling van maatschappelijke organisaties, initiatieven en mensen in de stad rondom het thema armoede.

Alle betrokkene partijen hebben hierbij één doel voor ogen: armoede bestrijden en sociale uitsluitingen tegengaan. Door krachtenbundeling, verbetering van hulp- en dienstverlening en vernieuwende initiatieven. BTO Utrecht is aangesloten bij deze coalitie en werkt hierin actief mee aan het beleid en praktische stappen om armoedeproblematiek terug te dringen.

Er zijn twee mooie voorbeelden van het resultaat van De Armoedecoalitie het afgelopen jaar. Zo is er een sociaal akkoord gesloten voor de periode van 2018 tot 2022. Samen met tien politieke partijen wordt de komende vier jaar geïnvesteerd in: voldoende leefgeld, versterken van de schuldenaanpak en het verbeteren van de positie van kinderen en jongeren in armoede en schulden. Daarnaast heeft De Armoedecoalitie zich hardgemaakt voor het hanteren van het besteedbaar inkomen als grens voor de armoederegelingen en de U-pas in plaats van alleen te kijken naar het inkomend inkomen.

Bekijk hier het jaarverslag van De Armoedecoalitie 2018