kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Organisatie

Artikel

plaatje

Staop Vooruit

Wil je iets veranderen in je leven?  Samen met anderen is het vaak gemakkelijker om de eerste “Stap Vooruit” te zetten. 

Iedereen heeft in het leven wel eens dingen die niet lekker lopen. Je hebt een probleem, maar weet niet hoe je het moet aanpakken. In de cursus Stap Vooruit leer je samen met andere mensen hoe je problemen kunt oplossen.

Herkenbaar?

Denk jij dat ook wel eens? Je wilt iets veranderen in je leven, maar je komt er niet aan toe om de eerste stap te zetten. Samen met anderen is het vaak gemakkelijker. Je leert van elkaar, motiveert elkaar, brengt elkaar op ideeën. Daarom organiseren we de cursus Stap Vooruit.

Vragen die bijvoorbeeld aan bod kunnen komen zijn:

  • Eigenlijk zou ik willen dat…
  • Ik baal er vaak van dat…
  • Ik weet niet waar ik moet beginnen om...

Denk jij dat ook wel eens? Je wilt iets veranderen in je leven, maar je komt er niet aan toe om de eerste stap te zetten. Samen met anderen is het vaak gemakkelijker. Je leert van elkaar, motiveert elkaar, brengt elkaar op ideeën. Daarom organiseren we de cursus Stap Vooruit.  

Hoe werkt de cursus?

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Er kunnen ongeveer acht mensen aan meedoen. De begeleiding is in handen van twee buurtteammedewerkers. Je krijgt praktische tips om een eerste stap vooruit te zetten. Doordat je ervaringen uitwisselt, ga je op een andere manier naar je eigen situatie kijken. Ook leer je zo nieuwe mensen kennen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Er kunnen ongeveer acht mensen aan meedoen. De begeleiding is in handen van twee buurtteammedewerkers. Je krijgt praktische tips om een eerste stap vooruit te zetten. Doordat je ervaringen uitwisselt, ga je op een andere manier naar je eigen situatie kijken. Ook leer je zo nieuwe mensen kennen. Vragen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe kan ik zo goed mogelijk met mijn problemen omgaan?
  • Wat heb ik hiervoor nodig? Wie kan me helpen?
  • Wat kan ik oplossen? En waar moet ik mee leren leven?
  • Hoe doe ik dat?

Het resultaat 

Natuurlijk hangt het resultaat ook af van je eigen inbreng. Het doel is dat je na de cursus weet wat de kern van je probleem is, hoe je dat stap voor stap kunt oplossen en hoe je hulp kunt vragen. Ook ontdek je bij jezelf misschien talenten waarvan je was vergeten dat je ze had.

“Ik ben geprikkeld, maar dan op de goede manier.”

Praktische gegevens

Startdatum: dinsdag 5 juni
Tijd: 14.00 – 16.15 uur         
Overige cursusdata: 12, 19, 26 juni
Waar: Samuel van Houtenstraat 1, Buurthuis De Leeuw
Kosten voor deelname:  gratis

“Het is me meegevallen en ik ben geïnspireerd.”

Voor meer informatie kun je contact opnemen met

Agaath van Loon
06-82 41 81 61 (ma-di-do) 
agaath.van.loon@buurtteamsutrecht.nl

 “Ik ben tot daden overgegaan en het is niet bij gedachten gebleven.”

Bekijk onze flyer.