kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Organisatie

Artikel

Training Pittige Jaren in Leidsche Rijn

De training Pittige Jaren is een training voor ouders die graag ondersteuning willen bij het opvoeden van jonge kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 8 jaar. Op maandagavond 16 september 2019 en op woensdagochtend 18 september starten er nieuwe trainingen waar u zich voor aan kunt melden.

Pittige Jaren

Jengelen, niet luisteren, dwars liggen, opstandig zijn en boze buien horen bij jonge kinderen. Maar als dit niet ophoudt en steeds erger wordt, wat is dan verstandig om te doen? Herkent u dit en wilt u hierbij geholpen worden, dan is de training Pittige Jaren iets voor u. In de training leert u hoe u met het gedrag van uw kind kunt omgaan. De training geeft u handvatten in het omgaan met de gedragsproblemen van uw kind.

Hoe ziet de training er uit

De training wordt in groepsverband gegeven door medewerkers van het buurtteam en bestaat uit 14 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst.

Tijdens de training (waarbij geen kinderen aanwezig kunnen zijn) wisselt u ervaringen uit met andere ouders. We oefenen situaties die u in het dagelijks leven met uw kind tegenkomt: spelen met je kind, prijzen en belonen, grenzen stellen en omgaan met ongewenst gedrag.

Kosten

De training is gratis. U dient wel het boek Pittige Jaren (Carlyn Webster-Stratton, ISBN 9789031348909) aan te schaffen. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 45,00.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u belangstelling en wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met het Buurtteam Jeugd & Gezin Leidsche Rijn, telefoonnummer 030 750 0515. De training op maandagavond is van 19.30 tot 21.30 uur. De training op woensdagochtend is van 9.30 tot 11.30 uur.