kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Organisatie

Artikel

plaatje

Vragen over je energierekening? De Geldzaak helpt

De energietarieven dalen, maar zorgen hierover behoren nog niet tot het verleden. Veel mensen kunnen de hoge jaarafrekening die ze hebben ontvangen niet verklaren of controleren. Ook mensen die nog geen jaarafrekening hebben, weten niet goed of het maandbedrag dat ze betalen wel voldoende is om een hoge afrekening te voorkomen. Herken je dit? Woon je in Utrecht en heb je twijfels of vragen over je energierekening? Dan kun je een afspraak maken met een energievrijwilliger op een van de locaties van de Geldzaak. Interesse? Mail energie@degeldzaak.nl.


De energietarieven dalen weer maar de afrekeningen blijven hoog. Weet jij of je met je huidige voorschot bij je jaarafrekening moet bijbetalen? Heb je net een hoge afrekening ontvangen en wil je deze laten controleren? Of wil je een keer uitleg krijgen van alles wat er op je energierekening staat? Neem dan contact op via energie@degeldzaak.nl voor een afspraak bij een energievrijwilliger in de Geldzaak.

Uitleg over het energieplafond
Het energieplafond geldt voor 2023. Het energieplafond is verdeeld in twee delen. Van 1 januari 2023 tot het einde van je eindafrekening. En vanaf begin eindafrekening tot en met 31 december. Wanneer je eindafrekening komt verschilt per huishouden. Dat is vaak de datum waarop je het contract met de energieleverancier bent aangegaan.

Het is verstandig om dit wel uit te zoeken. Want het energieplafond is gebaseerd op een heel jaar, dus warme en koude dagen. Veel én weinig verbruik. Als jouw eindafrekening al in het begin van het jaar komt, kan het zijn dat je daarom dus extra moet betalen. Dit komt omdat je dan voor deze periode boven het prijsplafond bent uitgekomen. Je kunt de koude dagen (veel verbruik) dan niet compenseren met warme dagen (weinig verbruik).

Heb je vragen over de energievergoeding of het energieplafond? Je bent zeker niet de enige. Loop gerust even binnen op de Steenweg 20 (centrum Utrecht) of op een van onze inloopspreekuren in de wijk.

Op de foto bij dit artikel: medewerkers van de Geldzaak.