kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
De Meern

Artikel

plaatje

Training Pittige Jaren

16 oktober, 2018

Een training voor ouders die graag ondersteuning willen bij het opvoeden van jonge kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 8 jaar.

Jengelen, niet luisteren, dwars liggen, opstandig zijn en boze buien horen bij jonge kinderen. Maar als dit niet ophoudt en steeds erger wordt, wat is dan verstandig om te doen? Herkent u dit en wilt u hierbij geholpen worden, dan is de training Pittige Jaren iets voor u. In de training leert u hoe u met het gedrag van uw kind kunt omgaan. De training geeft u handvatten in het omgaan met de gedragsproblemen van uw kind.

Hoe ziet de training er uit?
Pittige Jaren gaat ervan uit dat ouders en kinderen invloed hebben op elkaars gedrag. Tijdens de training leert u het gedrag van uw kind te begrijpen en daar zo op te reageren dat het gedrag van uw kind verandert, zodat er minder problemen in de opvoeding zijn. De training wordt in groepsverband gegeven door medewerkers van het buurtteam en bestaat uit 14 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst. In principe vindt de training plaats in uw eigen wijk. Dit biedt u de gelegenheid om met andere ouders in contact te komen die ook ‘pittige jaren’ ervaren.

Voor wie is Pittige Jaren geschikt?
De training is geschikt voor ouders die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het opvoeden van jonge kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 8 jaar.

Kosten
De training is gratis. U dient wel het boek Pittige Jaren (Carlyn Webster-Stratton, ISBN 9789031348909) aan te schaffen. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 45,00.

Informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor een training of heeft u andere vragen voor het Buurtteam? Neem dan contact op met Mariëlle Verseveld of Joke Booij gezinswerkers Buurtteams Jeugd & Gezin. Stuur een mail naar m.verseveld@buurtteamsutrecht.nl of j.booij@buurtteamsutrecht.nl of bel met 06 47935991 (Mariëlle) of 06 38462675 (Joke).
Meer informatie vindt u ook op de website van Pittige Jaren Nederland