kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Geselecteerde buurtteam: Hoograven Tolsteeg
Kies een ander buurtteam
Hoograven Tolsteeg

Opvoeden & opgroeien

In ieder gezin komen wel eens problemen voor. Problemen van ouders, van jongeren en kinderen, of problemen tussen ouders en kinderen. Dat hoeft niet erg te zijn, als u samen een goede oplossing vindt. Soms worden de problemen zo groot, dat het goed is om hulp te vragen.

Ben je gedupeerde van de kinderopvangtoeslagaffaire, lees dan hier hoe het buurtteam je kan ondersteunen.

Opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Kinderen doen soms dingen waar ouders lastig mee om kunnen gaan. En soms doen ouders iets, dat moeilijk is voor hun kinderen. Hoe fijn of lastig het thuis is, hangt af van de manier waarop u thuis met elkaar omgaat. Ook relaties, de puberteit en gedragsproblemen bepalen de sfeer thuis. Medewerkers van het buurtteam helpen ouders, kinderen en jongeren bij het vinden van oplossingen voor hun vraag of probleem.

Scheiden

Komt u er samen met uw partner niet meer uit en gaat u scheiden? Als u kinderen tot 18 jaar heeft, moet u een ouderschapsplan maken. In deze (vaak) onrustige periode kunt u bij het buurtteam uw verhaal kwijt. Ook helpen gezinswerkers u om allerlei praktische zaken te regelen.

PGB of Zorg in natura?

Wilt u een Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg In Natura (ZIN) aanvragen, dan kunt u dat bespreken bij het buurtteam. Een gezinswerker kijkt met u mee naar uw situatie. Samen zoekt u uit of u in aanmerking komt voor een PGB of ZIN. Als dit het geval is, dan maakt u zelf een plan en een begroting. Deze dient u in bij de PGB-commissie van de buurtteams.

In gesprek met je kind over het coronavirus

Mogelijk heeft je kind vragen over het coronavirus. Beantwoord de vragen zo eerlijk mogelijk, zonder te veel details. Vraag na of je kind het heeft begrepen. Soms weet je zelf niet alle antwoorden. Dat is niet erg. Geef het aan. Misschien kunnen jullie samen het antwoord opzoeken. Kinderen laten niet altijd merken dat ze vragen hebben. Als kinderen voelen dat er iets aan de hand is, vragen ze er soms juist niet naar. Vertel aan je kind dat het altijd al zijn vragen mag stellen.

Hier kun je ook terecht

  • www.jeugdengezinutrecht.nl

    Zoekt u als (aanstaande) ouder naar informatie over een bepaald onderdeel van ouderschap, opvoeden of de ontwikkeling van kinderen? Dan kunt u informatie opvragen bij de Jeugdgezondheidszorg. Jeugdgezondheidszorg organiseert ook diverse cursussen voor ouders en kinderen. Ook voor inentingen en vragen over de ontwikkeling van uw kind kunt u terecht bij de Jeugdgezondheidszorg.

  • www.kindertelefoon.nl

    De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar, die in vertrouwen willen praten. Je kunt met hen bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website. Dit kan anoniem. Je kunt hier advies vragen, of gewoon je verhaal kwijt. De Kindertelefoon is bereikbaar via de website of via telefoonnummer 0800-0432 (gratis)

  • Netwerk Integrale Kindzorg

    Wij zijn aangesloten bij het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK). NIK legt de verbinding en stimuleert de afstemming tussen alle hulpverleners die betrokken of nodig zijn bij de zorg voor uw ernstig zieke kind en uw gezin. Daarnaast adviseert NIK u rondom bekostiging en de juiste loketten in uw gemeente.

Vragen aan team Hoograven Tolsteeg?

't Goylaan 77 (langsgaan: maandag t/m donderdag 09.00-12.00 uur)
3525 AA Utrecht

030 7400 512

Stuur een email