kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Geselecteerde buurtteam: Leidsche Rijn
Kies een ander buurtteam
Leidsche Rijn

Activiteit

Invoer 10176

Je bent mantelzorger. Het zorgen voor een ander heeft nu een grote plaats in in je leven. Goed zorgen voor jezelf is juist nu heel belangrijk. Zo voorkom je dat je overbelast raakt. Maar ja...: hoe kun je goed voor jezelf zorgen en zonder schuldgevoel tijd voor jezelf maken? Hoe kun je grenzen stellen? Hoe kun je je ontspannen? Oftewel: waar heb je wél invloed op en hoe kun je je invloed optimaal gebruiken?

Samen met andere mantelzorgers ga je in de training 'Vergroot je veerkracht' hiermee aan de slag. Je zult veel herkennen én krijgt veel praktische tips en informatie die je meteen kunt toepassen. Mantelzorgers die deelnemen aan deze training ervaren vaak ook bemoediging, troost en steun. Deelname is gratis.

Inhoud van de training
De invloed van je gedachten op je gedrag. Welke gedachten weerhouden je ervan om beter voor jezelf te zorgen? Welke gedachten helpen jou bij je doen en laten? Wat houd je op de been en wat kost je het meeste energie?

Omgaan met je omgeving – hulp en steun vragen. Hoe kun je beter communiceren? Hoe zorg je ervoor dat je ‘nee’ zegt als je ook ‘nee’ voelt? Je partner, kinderen, familie, vrienden, collega’s, (medische) hulp: hoe ga je hiermee om zodat het je energie oplevert in plaats van dat het energie kost? Wie vraag je om hulp en hoe zeg je ‘nee’ tegen goedbedoelde maar ongewenste hulp?

Versterking eigen kwaliteiten en zelfvertrouwen. Bij een ziekte van een naaste voel je je vaak onmachtig en onzeker. Doe je het wel goed? En in wiens ogen doe je het goed? In de training krijg je tips om jouw zelfvertrouwen te versterken. En leer je hoe je je kwaliteiten (meer) kunt inzetten in jouw dagelijks leven.

Terugkombijeenkomst
Twee maanden na de laatste bijeenkomst is er een terugkombijeenkomst. We bespreken hoe het gaat met jou, met je plannen en wat er veranderd is in de afgelopen maanden. Eventueel weggezakte plannen worden nieuw leven ingeblazen. Je krijgt manieren aangereikt om goede gewoonten te versterken.

In alle bijeenkomsten werken we zowel met de hele groep als in tweetallen. Ook doen we ontspanningsoefeningen.

Het aantal deelnemers voor de groep is minimaal 6 en maximaal tien.

Wanneer
Deze training bestaat uit vier bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst op de donderdagmiddag van 13.30 -16.00 uur, inloop om 13.15 met koffie en thee

Data
3 november, 17 november, 1 december, 15 december, 9 februari (terugkomdag)

Waar
Bij de Buren, 1e Oosterparkstraat 76

Heb je interesse? Geef je dan telefonisch of per e-mail op bij een van de trainers:
Pia Putman, p.putman@u-centraal.nl, 06-10780019
Anne de Wit, Buurtteam, a.dewit@sociaal.buurtteamsutrecht.nl, 06-1099 9251