kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Leidsche Rijn

Artikel

plaatje

Training Pittige Jaren in Leidsche Rijn, najaar 2018

18 oktober, 2018

Pittige Jaren Jengelen, niet luisteren, dwars liggen, opstandig zijn en boze buien horen bij jonge kinderen.  Maar als dit niet ophoudt en steeds erger wordt, wat is dan verstandig om te doen? Herkent u dit en wilt u hierbij geholpen worden, dan is de training Pittige Jaren iets voor u. In de training leert u hoe u met het gedrag van uw kind kunt omgaan. De training geeft u handvatten in het omgaan met de gedragsproblemen van uw kind.

Hoe ziet de training er uit De training wordt in groepsverband gegeven door medewerkers van het buurtteam en bestaat uit 14 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst. Tijdens de training (waarbij geen kinderen aanwezig kunnen zijn)  wisselt u ervaringen uit met andere ouders. We oefenen situaties die u in het dagelijks leven met uw kind tegenkomt: spelen met je kind, prijzen en belonen, grenzen stellen en omgaan met ongewenst gedrag.

Kosten De training is gratis. U dient wel het boek Pittige Jaren (Carlyn Webster-Stratton, ISBN  9789031348909) aan te schaffen. De kosten hiervoor bedragen ongeveer  € 45,00.

Meer informatie en aanmelden  Op maandag 3 september start er een training in Leidsche Rijn. Tijdstip: 19.30 tot 21.30 uur.

Heeft u belangstelling en wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met het Buurtteam Jeugd & Gezin Leidsche Rijn, telefoonnummer 030 750  0515.

Ervaringen van ouders

“Het was een pittige periode maar we hebben er veel van geleerd. Ik ben me bewust geworden dat niet mijn kind moet veranderen maar dat ik als opvoeder dingen anders moet gaan doen”.

“Door de fijne tips en tricks sta ik nu sterker en zekerder in mijn schoenen bij lastige of moeilijke situaties met mijn kind waardoor ik niet meer met mijn handen in het haar zit”.