kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Geselecteerde buurtteam: Noordoost
Kies een ander buurtteam
Noordoost

Geldzaken

Kunt u moeilijk rondkomen of heeft u geldzorgen? Misschien bent u onlangs uw baan verloren, ligt u in scheiding of is er iets anders dat grote invloed heeft op uw financiële situatie. Het buurtteam kan met u meedenken, u adviseren en doorverwijzen naar de juiste instanties.

De Nederlandse taal niet machtig? De video is ook te beluisteren in een andere taal: Engels, Turks, Arabisch en Berbers.

Overzicht over uw financiën

Heeft u geen overzicht meer over uw financiën? Of maakt u uw post niet meer open, bang voor de volgende aanmaning? Er zijn allerlei situaties waardoor het even niet lukt om rekeningen te betalen of waardoor het moeilijk is om rond te komen met uw geld. Dan helpt het als iemand u hierbij ondersteunt.

Het buurtteam kan samen met u bekijken hoe uw financiële situatie eruitziet. Soms blijkt dat u recht heeft op een aanvulling van uw inkomen. Met een goed overzicht kunt u uw problemen stap voor stap oplossen en voorkomen dat uw schulden verergeren.

Inloopspreekuren

Elk buurtteam in Utrecht heeft verschillende inloopspreekuren waar u terecht kunt met uw post of met specifieke vragen over werk en inkomen. Daarnaast kunt u aansluiten bij een van de sorteergroepen. Hier leert u zelf uw administratie op orde houden. Ook wanneer u geen schulden heeft, kunt u terecht bij het buurtteam. Bijvoorbeeld wanneer u en uw gezin nauwelijks kunnen rondkomen van uw inkomen. In Utrecht zijn verschillende initiatieven waar u gebruik van kunt maken.

Heeft u grote geldzorgen en zit u diep in de schulden? Dreigt er een huisuitzetting omdat u de huur niet kunt betalen? Ook dan ondersteunt het buurtteam u door u in contact te brengen met schuldhulpverlening.

Huishoudboekje

Budgetcursus

Op maandag 11 oktober 2021 start de budgetcursus. Deze gratis cursus is toegankelijk voor alle inwoners van Utrecht. In onderstaande flyer staat hoe u zich kunt aanmelden.

Hier kunt u ook terecht!

 • www.menzing-partners.nl

  Bent u ondernemer met dreigende schulden? Er zijn bureaus waar u terecht kunt voor advies bij een (door)start, schulden, administratieve achterstanden en bedrijfsbeëindiging: www.Overrood.nl

 • www.werk.nl

  Als u uw baan verliest door ontslag of arbeidsongeschiktheid, of tijdelijk niet kunt werken door zwangerschap of ziekte, moet u zich inschrijven bij het UWV. Op de site staat informatie over elk van deze situaties. Via de site kunt u zich inschrijven als werkzoekende en een WW-uitkering aanvragen.

 • www.toeslagen.nl

  U kunt uw inkomen verhogen als u in aanmerking komt voor toeslagen zoals huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget. Daarvoor gelden een aantal voorwaarden. U kunt de toeslagen aanvragen via de website van de belastingsdienst. Om de hoogte van uw toeslagen te bepalen, is het belangrijk dat u uw inkomen goed invult. Geef wijzigingen altijd direct door, dit voorkomt dat u een deel van uw toeslagen moet terugbetalen.

 • www.utrecht.nl/werk en inkomen

  Met vragen over uw uitkering en/of bijzondere bijstand, kunt u terecht bij het loket Werk en Inkomen van de gemeente Utrecht.

 • www.utrecht.nl/zorg en onderwijs

  De Wmo is er voor iedereen met een lichamelijke of psychische beperking. Als u vragen heeft over vervoer, hulpmiddelen, aanvraag PGB voor volwassenen of hulp bij het huishouden, dan kunt u terecht bij het Wmo-loket van de gemeente Utrecht.

 • www.geldwijzer030.nl

  Uw geld en administratie nog onder controle? Geldwijzer 030 wijst u de weg naar informatie, handige tips en hulp

 • www.u-centraal.nl

  De website van U Centraal helpt u bij het vinden van de juiste organisatie/instantie voor uw vraag of probleem. Zij weten veel over bijvoorbeeld hulp bij woonoverlast en/of schuldhulpverlening. Ook organiseren zij verschillende trainingen en workshops.

 • www.ugids.nl

  De U Gids is dé website in de stad Utrecht waar u op thema allerlei informatie kunt vinden op het gebied van: wonen, welzijn en zorg. De website wijst u de weg naar de juiste informatie en/of instantie.