kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Geselecteerde buurtteam: Oost
Kies een ander buurtteam
Oost

Artikel

plaatje

Buurtteams Utrecht bieden hulp bij Kinderopvang-toeslagaffaire

Utrechters die gedupeerd raakten door de Kinderopvangtoeslagaffaire kunen contact opnemen met het buurtteam voor hulp en ondersteuning.

Het is de afgelopen jaren ernstig misgegaan bij de Belastingdienst met de Kinderopvangtoeslagaffaire. Ook veel Utrechtse ouders raakten de afgelopen periode gedupeerd door het ten onrechte stopzetten en terugvorderen van kinderopvangtoeslagen en werden als fraudeur aangemerkt. De ouders hebben mogelijk recht op een regeling die valt binnen de zogenoemde hersteloperatie kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Niet iedereen in beeld
Nog niet alle Utrechtse ouders die hulp nodig hebben zijn in beeld. Veel ouders zijn door deze terugvorderingen ook in andere problemen gekomen, zoals problemen rondom huisvesting. Ben jij door de Kinderopvangtoeslagaffaire in de problemen geraakt en heb je hulp nodig? Neem dan contact op met het buurtteam.

Hulp via het Buurtteam
Het buurtteam heeft gezinswerkers klaarstaan om gedupeerden te helpen die in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen. Waar nodig wordt er extra hulp ingeroepen bij samenwerkende partijen. Is jouw kinderopvangtoeslag in het verleden ten onrechte stopgezet? Of heb je veel geld terugbetaald? Mogelijk heeft de Belastingdienst je als fraudeur gezien, terwijl dat volgens jou niet klopt. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag. Ook als je nog geen contact hebt gehad met de Belastingdienst.

Welke hulp kunt u van ons krijgen?
Als je ons belt, krijgt je binnen 5 werkdagen een afspraak met een gezinswerker. Die kijkt samen met jou in 1 of meer gesprekken welke hulp nodig is. Wij nemen de tijd voor je. Je krijgt hulp zolang dit nodig is. Je hoeft hiervoor niet te betalen. Onze hulp is van het buurtteam en gemeente samen. En staat los van de Belastingdienst.

Wij kunnen u helpen met
• contact met de Belastingdienst voor herstel kinderopvangtoeslag
• het op orde brengen van uw administratie
• het aanpakken van schulden
• gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld door langdurige stress
• het zoeken naar werk / dagbesteding
• het ondersteunen bij een dreigende huisuitzetting
• ondersteuning van jou of je gezin, als het minder goed gaat

De herstelorganisatie van de Belastingdienst heeft nog niet voor iedereen een persoonlijke zaakbehandelaar beschikbaar. Als er dringende -financiële- problemen zijn, denken zij mee over mogelijke noodoplossingen. Wij kunnen geen geld aan je terugbetalen. Dat moet de Belastingdienst zelf doen.

Contact
Je kunt ons bereiken per mail
Of op deze pagina de contactgegevens vinden van het buurtteam bij jou in de wijk.