kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Geselecteerde buurtteam: Overvecht
Kies een ander buurtteam
Overvecht

Artikel

plaatje

Financiële zorgen door hoge energiekosten

Voor veel inwoners van Utrecht zijn de gestegen energiekosten een financiële zorg. Vanuit het Rijk wordt gewerkt aan regelingen om de impact voor mensen op te vangen. In Utrecht zijn de Armoedecoalitie en Werk & Inkomen hard aan het werk om inwoners zo goed mogelijk te helpen. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Ben je klant bij het Buurtteam en wil je hulp bij de aanvraag van tegemoetkomingen, heb je vragen over een hoge energierekening of wil je een hoge rekening voorkomen, neem dan contact op met de Sociaal Raadslieden. De Sociaal Raadslieden en hun vrijwilligers pakken het voortouw in de hulpverlening aan huishoudens met vragen over de stijgende energiekosten. Zij zijn optimaal op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Ben je geen klant van het Buurtteam dan kun je terecht bij de Geldzaak.