kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Geselecteerde buurtteam: Overvecht
Kies een ander buurtteam
Overvecht

Activiteit

Start gratis cursus 'Van geluk tot geweld...en andersom' (10 bijeenkomsten)

In iedere relatie is weleens ruzie. Dat is heel normaal. Maar wat als je voortdurend op je tenen moet lopen? En er klappen vallen? Of je wordt gekleineerd en bedreigd?

Herken jij jezelf hierin? Je bent zeker niet de enige die dit heeft. Huiselijk geweld komt heel vaak voor. Iedereen kan ermee te maken krijgen.

‘Van geluk tot geweld…en andersom’
Geweld sluipt meestal stilletjes de relatie binnen, maar gaat zelden vanzelf over. Daarom organiseren wij deze gratis cursus voor inwoners van de gemeente Utrecht.

Inhoud cursus
Je gaat op zoek naar wat jou helpt, om het geweld binnen je relatie te stoppen of herhaling te voorkomen. Er zal herkenning, steun en inzicht zijn. Thema’s /onderwerpen die aan bod komen:
• Wat is huiselijk geweld?
• Hoe heeft het je beïnvloed?
• Hoe gaat het met de kinderen?
• Schuld en schaamte
• Leren grenzen stellen
• Eigenwaarde versterken en zelfrespect vergroten
• Hoe zie je jouw toekomst?

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst. Vooraf is er een kennismakingsgesprek met de begeleidsters van de cursus. In dit gesprek hoor je meer over de cursus en kun je iets over jezelf vertellen.

Start cursus
Dinsdag 17 januari 2023. Deze cursus is wekelijks tot aan de voorjaarsvakantie. Na de voorjaarsvakantie zijn de laatste 3 bijeenkomsten. De terugkombijeenkomst plannen we samen tijdens de laatste bijeenkomst.

Tijd en plaats
De groep is op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur in buurthuis De Leeuw, Samuel van Houtenstraat 1 te Utrecht.

Informatie en aanmelden
Maandag, dinsdag, en donderdag Daniëlle de Vries, maatschappelijk werk Fiom.
Tel: 06-10785942 E-mail: d.devries@fiomutrecht.nl

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag Maaike Vos, buurtteammedewerker.
Tel: 06-82766019 E-mail: m.vos@sociaal.buurtteamsutrecht.nl

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.