kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Geselecteerde buurtteam: Overvecht
Kies een ander buurtteam
Overvecht

Artikel

plaatje

Wegwijzer voor Utrechtse gezinnen met weinig geld 2024/2025

In 2022 verscheen deze Wegwijzer voor het eerst. In de nieuwe editie is de informatie geactualiseerd en aangevuld. Het boekje is zowel door ouders als door beroepskrachten te gebruiken. Deze wegwijzer is een gids van De Geldzaak, U Centraal en de Armoedecoalitie Utrecht.

In Nederland groeien zeker 200.000 kinderen op in armoede. Dat zijn gemiddeld twee leerlingen per klas. Gelukkig is er in Utrecht veel hulp voor gezinnen met weinig geld. Ook landelijk is er van alles geregeld. Helaas weet nog lang niet iedereen de weg te vinden naar regelingen en voorzieningen. In de Wegwijzer staan de mogelijkheden overzichtelijk per thema op een rijtje. Voorbeelden van thema’s zijn: boodschappen doen, kleding, schoolspullen en sporten.

Waar kun je de Wegwijzer ophalen?
De Wegwijzer ligt op basisscholen, jeugdgezondheidscentra, consultatiebureau en ook op de buurtteams. Je kunt de Wegwijzer ook gratis ophalen op de locaties van de Geldzaak. En natuurlijk kun je de Wegwijzer ook online lezen!