kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Geselecteerde buurtteam: Binnenstad
Kies een ander buurtteam
Binnenstad

Artikel

plaatje

Buurtteam start vast spreekuur op Science Park

Studenten die hulp en ondersteuning bij zorgen en problemen nodig hebben, kunnen voortaan ook op het Science Park terecht. Sinds 7 februari houdt het Buurtteam inloopspreekuren in het HU Gezond & Wel Centrum aan de Bolognalaan 101. De spreekuren zijn op vaste momenten: dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op de donderdagochtend van 9.00 tot 13.00 uur. Op beide dagen is er een vast team van twee buurtteammedewerkers aanwezig.

Iedereen heeft wel eens een periode waarin niet alles even soepel verloopt. Studenten die vastlopen of zich zorgen maken over een studiegenoot kunnen met hun vragen voortaan ook terecht bij het buurtteam op Science Park. Het buurtteam is er voor een luisterend oor en ondersteuning bij problemen en zorgen. Denk bijvoorbeeld aan schulden en zorgen over rondkomen, eenzaamheid, ongewenste zwangerschap, (faal)angst, verslaving of huisvesting. Het buurtteam helpt en verwijst door wanneer dat nodig is. En, goed om te weten: de ondersteuning van het buurtteam is gratis. Behalve studenten van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht zijn ook andere inwoners of werkenden op het Science Park welkom op het spreekuur.

HU Gezond & Wel Centrum

Het HU Gezond & Wel Centrum is een voortzetting van wat eerst HU Klinieken was. Hogeschool Utrecht werkt er samen met professionals van Buurtteam Oost. Bij de vaste spreekuren op dinsdagmiddag en donderdagochtend zijn daarom ook studenten betrokken.

Het spreekuur is op de dinsdagmiddagen van 13.00 uur tot 17.00 uur en op de donderdagochtend van 9.00 tot 13.00 uur. Op beide dagen is er een vast team van twee buurtteammedewerkers aanwezig. Het is een inloopspreekuur, dus er hoeft vooraf geen afspraak gemaakt te worden.

Op de dagen dat er geen spreekuur is, is het buurtteam te bereiken via het mailadres: sciencepark@sociaal.buurtteamsutrecht.nl of telefonisch via: 030-7400509.


Fotobijschrift: Judith Roestenburg (Buurtteam) en Marco van Stralen (HU Gezond & Wel Centrum) voor de locatie aan de Bolognalaan 101