kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Geselecteerde buurtteam: Ondiep Pijlsweerd
Kies een ander buurtteam
Ondiep Pijlsweerd

Artikel

plaatje

Avontuurlijke speeltuinen

Samen met zes Utrechtse speeltuinen en welzijnsorganisatie Stichting DOCK is de Gemeente Utrecht in april 2023 gestart met het project 'Avontuurlijk spelen'.

In de speeltuinen die meedoen liggen losse spullen in een hoek. Bijvoorbeeld buizen, autobanden en planken. Zo worden kinderen uitgedaagd in hun spel. Avontuurlijk spelen prikkelt hun fysieke- en sociale vaardigheden. Ze nemen beslissingen, lossen problemen op en delen ideeën met elkaar. Avontuurlijk spelen gaat ook om angsten overwinnen en zelfvertrouwen opbouwen. Al met al genoeg voordelen om je kind op avontuur te laten gaan.

Deze speeltuinen doen mee

  • Bankaplein (vanaf 7 april)
  • Bloesem (vanaf 12 april)
  • Bouwspeeltuin Voorn (vanaf 21 april)
  • Fort Luna (vanaf 22 april)
  • De Boog (vanaf 24 april)
  • De Kameleon (vanaf 3 mei)

Begeleider
Martin van Rooijen van De Blauwe Ton begeleidt het project. Hij is speelexpert en pedagoog op het gebied van avontuurlijk spelen. In elke speeltuin is een speeltuinmedewerker aanwezig. Hij/zij is getraind in aanbieden en begeleiden van avontuurlijk spelen.

Meer informatie of vragen
Wil je meer weten over avontuurlijk spelen en de veiligheid van je kind? Bekijk de informatie op de website van Veiligheid.

Heb je vragen over avontuurlijk spelen? Neem dan rechtstreeks contact op met één van de deelnemende speeltuinen.