kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Geselecteerde buurtteam: Ondiep Pijlsweerd
Kies een ander buurtteam
Ondiep Pijlsweerd

Artikel

plaatje

Luister! Praten kinderen en jongeren mee bij een scheiding?

Praten jongeren mee over beslissingen en afspraken als ouders scheiden? Dat onderzoekt de Universiteit Utrecht in het onderzoek Luister!. Ben jij een jongere, vader of moeder die de afgelopen 6 jaar een scheiding heeft meegemaakt? Doe dan mee!

Bekijk de video: https://vimeo.com/893639666

De stem van jongeren
Na een scheiding verandert er vaak veel in het leven van jongeren, zoals waar ze wonen en wanneer ze hun ouders zien. Ouders moeten daar samen afspraken over maken. Ook kunnen er na een tijdje nieuwe afspraken nodig zijn. Soms gaan ouders daarvoor naar een mediator of een rechter. Maar wat is de rol van jongeren zelf?

In Luister! wordt onderzocht of jongeren meepraten over kleine en grote beslissingen, hoe dit gaat en hoe zij en hun ouders dit ervaren. Wat zijn voordelen van meepraten? En zijn er ook nadelen?

Gezinnen gezocht voor onderzoek
Hoe meer gezinnen meedoen, hoe beter we leren begrijpen hoe er na een scheiding het beste geluisterd kan worden naar jongeren. Jij kan meedoen als:

  • Je een jongere tussen de 8 en 18 jaar bent óf een ouder met kinderen in deze leeftijd
  • Je nu of in de afgelopen 6 jaar een scheiding meemaakte

Het onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen voor jongeren en voor ouders. Jongeren krijgen voor elk onderdeel dat ze meedoen een cadeaubon van €10.

Denk je eraan om mee te doen? Ga voor meer informatie en aanmelding naar www.uu.nl/onderzoek/luister of mail de onderzoekers (luister@uu.nl).