kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Geselecteerde buurtteam: Kanaleneiland
Kies een ander buurtteam
Kanaleneiland

Artikel

plaatje

Stoere Schildpadden en Dappere Dino's

Stoere Schildpadden en Dappere Dino's zijn groepstrainingen die (jonge) kinderen helpen beter om te gaan met de veranderingen tijdens en na de scheiding van hun ouders. Kinderen leren zich (beter) aan te passen aan de nieuwe situatie en zitten na deelname lekkerder in hun vel.

Een groep bestaat uit maximaal 6 (Stoere Schildpadden) of 7 (Dapper Dino's) kinderen en komt tijdens of na schooltijd bij elkaar. De trainingen bestaan uit twaalf bijeenkomsten van 45 minuten.

Stoere Schildpadden
Stoere Schildpadden richt zich op kleuters (4 - 6 jaar) van gescheiden ouders. Trainers werken iedere sessie met 'groepsschildpad Sam': een handpop die de kinderen vertelt hoe hij omgaat met de scheiding van zijn eigen ouders.

Dappere Dino's
Dappere Dino's richt zich op iets oudere kinderen van 6 - 8 jaar.

Ouders
Natuurlijk worden ouders geïnformeerd en betrokken, tijdens de intake over hun kind en op een groepsbijeenkomst samen met de andere ouders. Zij ontvangen verder nieuwsbrieven en worden uitgenodigd voor een apart eindgesprek.

In oktober starten we in NoordWest en NoordOost met deze trainingen. Je hoeft niet in deze wijken te wonen om wel mee te doen. Kijk bij activiteiten voor meer informatie.