kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Geselecteerde buurtteam: Spreekuur Science Park
Kies een ander buurtteam
Spreekuur Science Park

Wonen

Een dak boven uw hoofd. Een plek waar u zich veilig voelt. Dat is voor iedereen belangrijk. Maar door omstandigheden heeft niet iedereen een veilige basis. Het is goed om daar samen iets aan te doen. Het buurtteam kan u ondersteunen op uw weg.

Een fijne woonplek

Een fijne woonplek is een plek waar u zich prettig voelt. Maar wat als dat door omstandigheden niet het geval is? Bijvoorbeeld als het niet meer lukt om uw huis op orde te houden. Misschien heeft u ruzie met uw buren of overlast in de buurt? Het kan ook dat u een huurachterstand heeft en er niet meer uitkomt. Of er is een aanpassing in uw woning nodig omdat u bijvoorbeeld een fysieke beperking heeft gekregen. Hoe groot of klein het probleem ook. Het is goed om daar iets aan te doen. Het buurtteam kan u hierbij ondersteunen.

Samen met u

Samen met u zoeken we uit wat er aan de hand is. Wat is er nodig en wie u kan u daarbij helpen? Misschien is er een familielid, een buurman of een ander vertrouwd persoon in uw naaste omgeving? Het buurtteam vertelt u welke mogelijkheden er zijn wanneer u uw huis uitgezet dreigt te worden of wanneer u bijvoorbeeld een aanpassing aan uw woning nodig heeft.

Hulp bij woning zoeken

Wij weten dat een woning vinden in Utrecht niet gemakkelijk is. Het buurtteam helpt u door informatie te geven. Over hoe u naar een huis kunt zoeken. En via welke websites. Het buurtteam heeft geen woningen voor u en beslist niet over urgentie. Waar nodig helpen wij. Bijvoorbeeld bij uw inschrijving op de website van Woningnet en hoe deze site te gebruiken. Samen met u kijken we welke praktisch hulp nodig is.

Hier kun je ook terecht!

  • www.u-centraal.nl

    De website van U Centraal helpt u bij het vinden van de juiste organisatie/instantie bij uw vraag of probleem. Zij weten veel over bijvoorbeeld mantelzorg, hulp bij woonoverlast en/of schuldhulpverlening. Ook organiseren zij verschillende trainingen en workshops.

  • www.problemenmetjeburen.nl

    Wanneer mensen dicht op elkaar wonen, bestaat de kans dat er conflicten ontstaan. Door niet of niet goed met elkaar te praten, kan het uit de hand lopen. Buurtbemiddelaars kunnen u helpen om er samen met uw buren uit te komen. Probeer eerst het probleem te bespreken met uw buren. Op de website staan problemen die veel voorkomen. Er staan goede tips om deze problemen samen op te lossen. Lukt dat niet, dan kunt u terecht bij Buurtbemiddeling Utrecht via telefoonnummer 030 - 236 17 28. Ook kunt u contact opnemen met de woningbouwvereniging.

  • www.utrecht.nl

    Bent u op zoek naar een woning in Utrecht? Heeft u vragen over uw rechten als huurder of over huurtoeslag? Op de website van de gemeente Utrecht vindt u alle informatie over wonen in Utrecht

Vragen aan team Spreekuur Science Park?