kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Organisatie

Artikel

plaatje

Aanbesteding Buurtteams opnieuw naar Lokalis en Incluzio

De aanbesteding voor Buurtteams Utrecht is opnieuw gegund aan beide buurtteamorganisaties. Wij zijn ontzettend blij dat wij ons ook de komende zes jaar met de buurtteams kunnen inzetten om inwoners van Utrecht te ondersteunen bij vraagstukken waar ze (tijdelijk) hulp bij nodig hebben. Zo bouwen we verder aan een sterke, sociale en toegankelijke stad.

Tot en met 2024 zullen de buurtteamorganisaties stappen vooruit zetten samen met buurtbewoners, de gemeente, huidige en nieuwe partners. Om ├ęcht het verschil te maken in het leven van mensen, streven we ernaar om een duurzame verbetering te realiseren waardoor problemen en hulpvragen voorkomen kunnen worden en iedereen naar vermogen meedoet aan het dagelijks leven. Alweer vier jaar geleden zetten Incluzio en Lokalis de buurtteams op in opdracht van de gemeente Utrecht. Met gepaste trots kijken we  terug op mooie samenwerkingen en behaalde resultaten. Gezamenlijk ondersteunden de organisaties  sinds de start ruim 21% van de inwoners van de stad. Dat komt neer op gemiddeld 24.500 Utrechters per jaar. De ondersteuning werd als zeer positief beoordeeld met gemiddeld het rapportcijfer 8.

 

Buurtteams in Utrecht

In Utrecht zijn 18 buurtteams en twee teams voor het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs actief. Deze teams bieden zorg en ondersteuning aan iedereen die dat nodig heeft. Bijvoorbeeld bij vragen over financi├źn, gedrag, relatieproblemen, geestelijke gezondheid, leerproblemen, wonen, opvoeden, eenzaamheid, verslaving, veiligheid en huiselijk geweld. De medewerker van het buurtteam kijkt samen met de klant wat er nodig is en wie daarbij kan helpen. Belangrijk is dat iedereen weer zelf verder kan.