kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Organisatie

Artikel

plaatje

Word MeeleefGezin en help een kwetsbaar Utrechts kind!

Op woensdagavond 29 mei houden we een online informatieavond over MeeleefGezin worden. Een MeeleefGezin vangt vrijwillig één dag(deel) per week en één weekend per maand een kwetsbaar Utrechts kind op.

Een MeeleefGezin (dit kan ook een MeeleefStel of MeeleefSingle zijn!) richt zich op kinderen tot 4 jaar van ouders met psychische kwetsbaarheid. Zij kunnen en willen zorgen voor hun kind(eren), maar de opvoeding kost deze ouders veel energie. Doordat hun kind op structurele basis wordt opgevangen, krijgen de ouders even lucht.

Stabiele tweede omgeving

Het MeeleefGezin zorgt ervoor dat het kind meeleeft in een vertrouwde en stabiele ‘tweede’ omgeving. Het kind wordt gezien en gehoord. Dit stimuleert een gezonde ontwikkeling en helpt met het opbouwen van een goede band met hun ouders.

Professionele ondersteuning

Als MeeleefGezin sta je er niet alleen voor. Zorgprofessionals van Buurtteams Utrecht, Koos of Spoor030 begeleiden de koppeling van beide gezinnen en ook na de match blijven zij betrokken om ondersteuning te bieden. Ook krijg je als MeeleefOuder(s) een training zodat je goed voorbereid bent.

Aanmelden
Interesse om iets te betekenen voor deze kwetsbare kinderen? Meld je dan aan voor de vrijblijvende online informatieavond op woensdagavond 29 mei van 19.30 – 21.00 uur!
Lukt dit niet of heb je vragen, neem dan contact op via de mail via Meeleefgezinnen@buurtteamsutrecht.nl.