kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Organisatie

Artikel

plaatje

Huurschuld? Buurtteams Utrecht biedt ondersteuning!

Komt u moeilijk rond met uw inkomen en loopt u achter met de huur? Er zijn allerlei situaties waardoor het even niet lukt om de huur te betalen. Het buurtteam ondersteunt u om weer grip te krijgen op uw geldzaken en kan erger worden voorkomen. Vorig jaar bezocht de buurtteams samen met de woningbouwcorporatie actief bewoners met een huurachterstand. En met succes. Binnenkort start het buurtteam ook in Zuilen met deze aanpak.

Misschien bent u onlangs uw baan verloren, ligt u in scheiding of is er iets anders dat invloed heeft waardoor u niet kan rondkomen. Hierdoor kan het gebeuren dat u de maandelijkse huur van uw woning niet meer kunt betalen. Het buurtteam werkt samen met woningbouwverenigingen Mitros, Portaal en Bo-ex om die buurtbewoners te ondersteunen die achterlopen met de huur. Het buurtteam kan bij u langs komen en als u dat wilt, samen met u uw financiële situatie te bespreken. Soms blijkt het dat u recht heeft op een aanvulling op uw inkomen. Doordat het buurtteam op tijd de juiste ondersteuning biedt, kan worden voorkomen dat uw schulden groeien en er verdere problemen ontstaan.

In alle Utrechtse wijken
Vorig jaar werden in Kanaleneiland-Noord en Zuid en Overvecht Spoorzoom 209 buurtbewoners bezocht. De bewoners in de wijken waren vaak te spreken over de huisbezoeken en waren blij met de financiële ondersteuning die ze aangeboden kregen. Op basis van deze ervaringen wordt de samenwerking uitgebreid naar andere wijken in de stad. Buurtbewoners in Zuilen met een huurschuld kunnen nu sinds kort dus ook een eventueel huisbezoek verwachten van het buurtteam. Bent u niet thuis? Dan laat het buurtteam een kaartje achter met daarop contactinformatie zodat u later zelf contact kunt opnemen.