kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Organisatie

Artikel

Programma MeeleefGezin een succes

Wilt u jonge kinderen van ouders met psychische problematiek helpen?

In 2016 startte het programma MeeleefGezin in Utrecht. Dit programma is voor jonge kinderen (0 tot 5 jaar) van ouders met psychische (GGZ) problemen. Meeleefgezinnen delen samen met de ouders de zorg voor het kind. Op deze manier krijgt het kind de aandacht die hij nodig heeft. Die extra aandacht vormt de basis voor de verdere ontwikkeling. Het voorkomt ook dat kinderen zelf problemen krijgen. Bij de start werden zeven meeleefgezinnen gevonden, die gekoppeld zijn aan een kind. Het bleek zo'n succes, dat er dit jaar een vervolg aan wordt gegeven! Daarom worden er weer nieuwe MeeleefGezinnen gezocht, en kunnen gezinnen die graag hulp zouden willen hebben zich ook weer aanmelden. De uitvoering is een samenwerking tussen Indigo en Lokalis met steun van Stichting MeeleefGezin.

Ook meeleefgezin worden?
Wil je ook een meeleefgezin worden? Meld je dan aan via info@meeleefgezin.nl of t.mathot@indigo.nl. U kunt ook kijken op de website van MeeleefGezin voor meer informatie over het aanmelden.