Ik kom er zelf niet uit

Ik kom er zelf niet uit

Je bent echt niet de enige! Veel jongeren hebben te maken met eenzaamheid, geldproblemen, gedoe op school of thuis, verslaving, identiteitsproblemen, enzovoort. Vind je het lastig om je vragen of problemen met je vrienden of familie te bespreken? Kom dan vooral langs bij het buurtteam bij jou in de wijk of op je school.    

Wij zijn er voor jou! Bekijk samen met een buurtteammedewerker welke oplossingen er zijn voor jouw vragen of problemen. Onze hulp is gratis. Samen komen we verder, dus vul het webformulier in of bel ons om een afspraak te maken. Of kijk of je langs kunt komen tijdens de inloopuren (link naar contactpagina) die een groot aantal buurtteams houden.  

divers samengestelde groep jongeren die chillen op een grasveld in de stad

Het buurtteam is er voor jou

Als je contact met ons opneemt, gaat een buurtteammedewerker graag met je in gesprek. Je kunt bij hem of haar al je vragen en problemen kwijt. Dat kan waar je wilt: op het kantoor van het buurtteam in jouw wijk, bij jou thuis of op een andere plek. De gesprekken zijn vertrouwelijk, we vinden je privacy natuurlijk heel belangrijk. Jouw verhaal is veilig bij ons. We luisteren naar je en denken met je mee.

Samen met jou bespreken we wat je graag wilt veranderen. Daar gaan we samen mee aan de slag door middel van bijvoorbeeld (online) trainingen of groepsbijeenkomsten met jongeren die met hetzelfde zitten als jij. Ook kun je in gesprek gaan met een buurtteammedewerker als dat nodig is. Welkom dus bij het buurtteam bij jou in de wijk of op je school!

De buurtteams helpen je graag bij:

Heb jij geldproblemen of schulden, bijvoorbeeld doordat je online te veel besteld hebt of doordat je studiefinanciering opeens is gestopt? Kom je er zelf niet uit? Hieronder vind je een aantal websites en Utrechtse organisaties die je verder kunnen helpen:

Wil je liever een gesprek met een buurtteammedewerker om over je geldzorgen te praten? Neem contact op met het buurtteam in jouw wijk of op jouw school.

Heb je veel ruzie thuis? Of hebben je ouders vaak ruzie? Misschien heb je thuis andere problemen, bijvoorbeeld: er is geen geld voor eten of voor schoolspullen. Kom je er zelf niet uit? Blijf er dan vooral niet mee rondlopen! Er zijn in Utrecht verschillende organisaties die jou en je gezin graag verder helpen. Als de problemen zijn ontstaan door een scheiding kun je bij Villa Pinedo terecht. Als één of allebei je ouders psychische of verslavingsproblemen hebben, kun je terecht bij Jellinek. Wil je liever een gesprek met een buurtteammedewerker? Neem contact op met het buurtteam in jouw wijk of op jouw school.

Voel jij je somber of angstig? Je bent echt niet de enige! Wij helpen je graag verder. Misschien heb je iets aan een van de volgende websites:

Wil je liever een gesprek met een buurtteammedewerker? Neem contact op met het buurtteam in jouw wijk of op jouw school.

Heb je weinig mensen om je heen om mee te praten of leuke dingen te doen? Dan kun je je soms best eenzaam voelen. In Utrecht worden er leuke activiteiten georganiseerd voor jongeren die zich (soms) eenzaam voelen. Kijk bij:

Liever (eerst) een gesprek met een buurtteammedewerker? Neem contact (link naar contactpagina) op met het buurtteam in jouw wijk of op jouw school.

Heb jij te maken met pesten of geweld? Voel je je onveilig? Dan zijn er verschillende mogelijkheden voor je in Utrecht:

Wil je liever een gesprek met een buurtteammedewerker? Neem contact op met het buurtteam in jouw wijk of op jouw school.

Heb jij last van negatieve gedachten over jezelf? Of twijfel je over je seksuele geaardheid of gender? Weet je niet goed wie je bent? Vind je het lastig om je los te maken van je ouders of misschien van je religie? Praat je liever niet hierover met vrienden of familie?

Dan zijn er verschillende mogelijkheden voor jou in Utrecht:

Wil je liever met een buurtteammedewerker in gesprek gaan over jouw identiteit? Neem contact op met het buurtteam in jouw wijk of op je school.

Ben jij helemaal klaar met roken, drank, drugs en/of gamen, maar weet je niet hoe je daarmee moet stoppen? Zoek hulp! Je kunt terecht bij de organisatie Jellinek, maar natuurlijk ook bij een buurtteammedewerker in jouw wijk of op jouw school. Neem contact op!

Relaties en seks, het is best ingewikkeld soms! Hoe geef je je grenzen aan? Hoe voorkom je een zwangerschap? Wat als je toch zwanger raakt? Wat doe je als je in een toxic relatie zit? Hoe kun online misbruik stoppen? De volgende websites geven veel antwoorden:

Misschien wil je je vragen liever bespreken met een buurtteammedewerker? Neem contact op met het buurtteam in jouw wijk of op jouw school.

Wil jij stoppen met school, omdat je het niet meer ziet zitten? Maak jij je zorgen over je toekomst? Of misschien wel over de toekomst van de wereld door alle oorlogen of de klimaatcrisis? Neem contact (link naar contactpagina) op met het buurtteam in jouw wijk of op jouw school. Wij willen je graag verder helpen.

Misschien heb je heel andere vragen over je toekomst, bijvoorbeeld: welke studies kan ik in Utrecht kiezen? Kijk dan op Utrecht Studentenstad

Staan de vragen of problemen die jij hebt, niet bij de eerdere onderwerpen? Kijk dan op de volgende websites. Misschien staan ze hier wel tussen:

Wil je liever je vragen of problemen bespreken met een buurtteammedewerker? Neem contact op met het buurtteam in jouw wijk of op jouw school.

Hier kun je ook terecht!

On the move sportvrienden

Sporten en bewegen door jongeren en voor jongeren

Bezoek website

Zoals jij

Maatjesproject in Utrecht voor jongeren van veertien tot twintig jaar.

Bezoek website

Villa pinedo

Informatie en chatmogelijkheden voor jongeren die moeite hebben met een scheiding

Bezoek website

Kwikstart

Landelijke en lokale informatie over wonen, werken, studeren, gezondheid en meer

Bezoek website

Studentenzorgwijzer

Voor alle studenten in Utrecht die vragen hebben over gezondheid.

Bezoek website

Mind

Ondersteunt mensen die te maken hebben met psychische klachten en wil hun psychische gezondheid verbeteren.

Bezoek website

Kindertelefoon

Met medewerkers van de kindertelefoon kunnen kinderen over alles praten.

Bezoek website

Jou

Voor jongeren tussen 10 en 23 jaar in Utrecht, vooral als ze een steuntje in de rug nodig hebben.

Bezoek website

Alles oké Supportlijn

Chatten en bellen met een getrainde vrijwilliger. Voor jongeren van 18 tot 25 jaar.

Bezoek website

Komende activiteiten

14 januari 2025

Start training ‘Stress? Ontspannen kun je leren’

Lees meer

14 januari 2025

Informatiebijeenkomst Toeslagenaffaire

Lees meer