Veelgestelde vragen
Dat ligt eraan waarbij je hulp nodig hebt. We gaan graag met je in gesprek over je hulpvraag en denken met je mee over een oplossing voor langere tijd. De ondersteuning van het buurtteam duurt meestal niet zo lang, maar er zijn altijd uitzonderingen mogelijk.
Dat is een goede vraag om eerst te stellen aan de persoon op school die graag wil dat het buurtteam aanwezig is bij een gesprek. Misschien vindt hij of zij dat je kind meer hulp nodig heeft dan de school kan bieden. Het kan ook zijn dat jullie als gezin iets (heftigs) hebben meegemaakt, waardoor je kind ander gedrag laat zien op school. Samen met jou en de school van je kind kijken we wie jullie het best kan ondersteunen. Dat kan het buurtteam zijn, maar ook Jeugdgezondheidszorg Utrecht en/of het Samenwerkingsverband Primair Onderwijs of het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs. Samen maken we een plan om je kind verder te helpen.
Wat goed dat je onze website bezoekt voor meer informatie over brede ondersteuning! In Utrecht ondersteunen de buurtteams de (kinderen van) gedupeerden van de toeslagenaffaire op veel manieren. Meer informatie hierover vind je op de webpagina Toeslagenaffaire.
De hulp van het buurtteam is gratis.
Hier kun je ook terecht!
Wat ouders willen weten
Wat je als ouder wilt weten over opvoeding, onderwijs, geld en nog veel meer onderwerpen.
Bezoek websiteKomende activiteiten
5 november 2024
Start training ‘Stress? Ontspannen kun je leren’ (Lunetten)
Lees meer5 november 2024
Start training ‘Stress? Ontspannen kun je leren’ (Overvecht)
Lees meer12 november 2024