Alles over opvoeden en opgroeien

Kinderen hebben, is vaak erg leuk. Maar je kunt natuurlijk ook vragen of zorgen hebben. Misschien ben je onzeker over de ontwikkeling van je kind of over je eigen gedrag. Of loopt het thuis niet lekker door andere oorzaken, waardoor er veel spanning en ruzie is.

Er is geen gezin waar alles altijd soepel loopt. Het helpt vaak al om er met familie of vrienden over te praten.

Soms kunnen je zorgen zo groot worden, dat het goed is om professionele hulp te vragen. Neem dan vooral contact op met Jeugdgezondheidszorg Utrecht of bij meer ingewikkelde problemen met het buurtteam in jouw wijk.

Selecteer een onderwerp uit opvoeden en opgroeien

Zwangerschap en jonge kinderen
Gedrag en ontwikkeling
Uit elkaar
Psychische klachten
Aanvullende jeugdhulp

Het buurtteam helpt

  • Klik voor meer informatie op de onderwerpen: Zwangerschap en jonge kinderen, Gedrag en ontwikkeling, Uit elkaar, Aanvullende jeugdzorg of Psychische klachten.
  • Heeft de toeslagenaffaire (grote) negatieve gevolgen voor je gezin en wil je meer weten over de brede ondersteuning die wij je kunnen bieden? Kijk bij Geldzaken
  • Maak een afspraak met het buurtteam in jouw wijk. Samen met jou kijken we wat er speelt in je gezin en waarbij we je kunnen ondersteunen. We kunnen je, als dat nodig is, ook in contact brengen met andere organisaties die je verder kunnen helpen.  

Op zoek naar oplossingen

Het maakt niet uit welke zorgen of problemen je hebt, bij het buurtteam kun je altijd je verhaal kwijt. We denken graag met je mee over oplossingen die jou en je gezin verder helpen. Bel, mail of kom langs.

Veelgestelde vragen

Dat ligt eraan waarbij je hulp nodig hebt. We gaan graag met je in gesprek over je hulpvraag en denken met je mee over een oplossing voor langere tijd. De ondersteuning van het buurtteam duurt meestal niet zo lang, maar er zijn altijd uitzonderingen mogelijk.

Dat is een goede vraag om eerst te stellen aan de persoon op school die graag wil dat het buurtteam aanwezig is bij een gesprek. Misschien vindt hij of zij dat je kind meer hulp nodig heeft dan de school kan bieden. Het kan ook zijn dat jullie als gezin iets (heftigs) hebben meegemaakt, waardoor je kind ander gedrag laat zien op school. Samen met jou en de school van je kind kijken we wie jullie het best kan ondersteunen. Dat kan het buurtteam zijn, maar ook Jeugdgezondheidszorg Utrecht en/of het Samenwerkingsverband Primair Onderwijs  of het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs. Samen maken we een plan om je kind verder te helpen.

Wat goed dat je onze website bezoekt voor meer informatie over brede ondersteuning! In Utrecht ondersteunen de buurtteams de (kinderen van) gedupeerden van de toeslagenaffaire op veel manieren. Meer informatie hierover vind je op de webpagina Toeslagenaffaire.

De hulp van het buurtteam is gratis.

Hier kun je ook terecht!

Jeugdgezondheidszorg

Voor alle vragen over opvoeden en opgroeien.

Bezoek website

Wat ouders willen weten

Wat je als ouder wilt weten over opvoeding, onderwijs, geld en nog veel meer onderwerpen.

Bezoek website

Actueel

29 mei 2024

Word MeeleefGezin en help een kwetsbaar Utrechts kind!

Lees meer

29 mei 2024

Geef snel de nieuwe huurprijs door!

Lees meer

29 mei 2024

Informatiebijeenkomst Toeslagenaffaire

Lees meer
Meer artikelen

Komende activiteiten

27 juni 2024

Start training ‘Stress? Ontspannen kun je leren’

4 donderdagen achter elkaar

Lees meer

25 juni 2024

Start training ‘Stress? Ontspannen kun je leren’

4 dinsdagen achter elkaar

Lees meer
Meer activiteiten