kaart_wijken_utrechtCombined ShapearrowCombined ShapesearchtriangleBT Binnenstadlogo-binnenstadLOGO_BUURTTEAM_ALGEMEEN_WITBT De MeernBT Dichters- en RivierenwijkBT Hoograven TolsteegBT Kanaleneiland NoordBT Leidsche RijnBT Lunettenlogo-mboBT NoordoostBT Pijlsweerdlogo-oostBT OvervechtBT Vleutenlogo-vosoBT WestBT ZuilenFill 38
Organisatie

Artikel

plaatje

Geef snel de nieuwe huurprijs door!

Deze maand valt bij bewoners van een sociale huurwoning de aankondiging van de jaarlijks huurverhoging op de mat. Jaarlijks worden de huurprijzen per 1 juli verhoogd. De verhoging van dit jaar is niet mis namelijk gemiddeld 5,3%.

Bij een huur van zo’n € 600,- betekent dit een verhoging van iets meer dan € 30,- (!) per maand dus meer dan € 360,- per jaar.

Wijzigen huurtoeslag

Deze financiële tegenvaller kun je grotendeels opvangen door het bedrag aan huurtoeslag te laten verhogen. Daarvoor dien je de nieuwe huurprijs op de site Mijntoeslagen.nl aan te passen. Dat kan door met DigiD in te loggen, dan voor 'Wonen' te kiezen in het menu met het kopje 'Wijziging doorgeven' en daar de nieuwe bedragen in te vullen.

Vind je dit lastig, dan helpen wij of de medewerkers van De Geldzaak je graag!

Dit is een bericht uit de nieuwsbrief van de Armoedecoalitie Utrecht.